menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Відтепер вінничани зможуть контролювати стан поля через телефон (ФОТО)

09.09.2021 13:30

Як пройшов другий день агропромислової виставки «АГРО Вінниця-2021»

Завершився другий день сільськогосподарської виставки «АГРО Вінниця-2021». Окрім того, що учасники презентували нову техніку, устаткування, добрива, гості заходу могли також підписати угоди з надання послуг професійних аграріїв, відкрити для себе цікаві технології та поділитися досвідом з іншими. Приміром, компанія «Майбутнє Будуємо Разом» та Міжнародний агрокластер «Дністер» уклали угоду про співпрацю і залученню іспанських інновацій у аграрну промисловість. Про те, яку користь несе ця угода для вінничан та розвитку харчової продукції, дізнавалась Інформаційна Вінниччина.

Вчора нам виставці був доволі насичений та продуктивний день як для гостей, так і для учасників.Проводився демо показ техніки, де на практиці демонстрували можливості сільськогосподарської техніки та обладнання. Також усі охочі могли зробити фото, посидіти у кабіні трактора чи вантажної машини. Цікавились новинками технологій та дізнавались про відмінність дій різноманітних добрив. Звісно ж, всі учасники виставки намагались зацікавити аграріїв та гостей не тільки інноваціями, тому деякі пригощали салом, інші – солодощами, а хтось – вигідними пропозиціями. Поласувати смаколиками вінничани могли й на фудкорті.

А однією з найцікавіших подій на виставці 8 вересня було підписання угоди між компанією «Майбутнє Будуємо Разом» та агрокластером «Дністер». І це надзвичайно актуальна співпраця для аграріїв та звичайних вінничан. Адже завдяки новітнім технологіям стало можливим слідкувати за станом поля через телефон. Така інновація називається терміном «точне землеробство». Ця технологія дозволяє провести глобальний моніторинг поля через супутник, і навіть наявність хмар не вплине на результат. Фіксуються показники та аномалії для глибокого аналізу та подальших дій. Для зручного користування послугами розробили мобільний додаток і створили програму автономних попереджень для визначення полів з проблемами.

Як зазначає засновник компанії «Майбутнє Будуємо Разом» Василь Мельникович, що за точним землеробством майбутнє, адже кожен аграрій має розуміти, які проблеми він має на своєму полі, а без новітніх технологій цього досягнути неможливо.

«Міжнароджний агрокластер «Дністер» презентував інноваційну іспанську технологію, яка нас дуже зацікавила. Тому ми підписали першу угоду, аби на своєму полі в селі Куманівці Хмільницького району провести польові дослідження для перевірки цієї технології. Крім того, ми ж виробляємо органічні рідкі добрива для кореневого живлення від торгової марки «Добродій». Тому нам дуже цікава синергічна взаємодія нашого добрива та технології точного землеробства. Адже ця інновація лише виявляє проблему, а не вирішує. А ми покажемо аграрію, на що він має звернути увагу, науково це доведемо та одразу ж запропонуємо рішення. І після цього можемо розраховувати на високий результат співпраці та гарні врожаї», – зазначає Василь Степанович.

В угоді Міжнародний агрокластер «Дністер» виступає як офіційний представник на ринку України та Молдови іспанської компанії, яка розробила цю технологію, та надає брокерські послуги, шукаючи клієнтів. Фермер отримує спеціальну анкету для заповнення. Потім проводяться зустрічі з представниками агрокластера, збирається вся інформація про поля, котру відправляють іспанській компанії. Надалі проводиться зустрічі та домовленності між іспанцями та агрокластером «Дністер», після яких фермер отримає договір з іспанською фірмою на надання цих послуг.

Усі сільгоспвиробники та фермери мають змогу повністю оцифрувати поле, аби розробити індивідуальні показники для поліпшення врожайності. Також будуть проводити річний прогноз виробництва й оцінку якості. А завдяки проведенню аналізу росту та розвитку сільськогосподарських культур щотижня отримуватимуть детальний звіт у вигляді графіків та таблиць. Точність таких послуг 95%.

Як зазначає віце-президент Міжнародного агрокластеру «Дністер» Сергій Татусяк, завдяки співпраці з торговою маркою «Добродій», кожен отримає вигоду, тому що будуть вирощуватись органічні продукти з використанням якісних добрив.

«Завдяки органічним добривам «Добродій» буде вирощуватись здоровий, чистий, без ніяких хімізацій продукт. А для нас це найголовніше. Ми сьогодні бачимо, наскільки важливо, щоб сільськогосподарське виробництво домінувало своєю органікою. Весь цивілізований світ від традиційного землеробства переходить до органічного. Наприклад, Німеччина, США, Франція, Канада вони вже у своїх програмах закладають, що у 2025 році повинно бути 30% органіки на ринку, а у 2030 – 50%. А Кіпр вже імпортує тільки органічні продукти харчування. І ми прийдемо до цього, тому що органічне землеробство – це здоров’я людини», - розповів Сергій Татусяк.

Нагадаємо, чим дивували сільгоспвиробники на агровиставці під Вінницею (ФОТО).


Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Руслана Сивак


Читайте також