menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничан попереджають про новий спосіб фішингу

23.01.2023 13:20

Кіберполіція застерігає від шахраїв

Вінничан попереджають про шахраїв, які можуть отримати доступ до акаунтів за допомогою фішингу. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на допис у Фейсбуці Поліція Вінницької області.

Поліцейські зафіксували надходження повідомлень з проханням проголосувати за когось або переглянути фото чи відео нібито за участі людини. Проте після переходу за таким посиланням надходить запит про авторизацію, наприклад через Facebook, Instagram чи Telegram. Під час авторизації користувача просять ввести свої особисті дані: пароль, логін чи номер телефону.

«Після авторизації зловмисник отримує повний контроль над акаунтом потенційної жертви та розсилає її знайомим це ж саме повідомлення. Згодом правопорушник від імені користувача просить у борг грошові кошти та інше», - йдеться у дописі.

Вінничан закликають у жодному разі не переходьте за подібними посиланнями. Також можна встановити двухфакторну автентифікацію в усіх соціальних мережах та месенджерах, якими ви користуєтесь.

Нагадаємо,якими булиключові темина Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: взято з допису.

Читайте також