menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничан попереджають про нову шахрайську схему

26.03.2024 17:05

Українців закликають бути обачними в інтернеті

Під час повномасштабного вторгнення аферисти продовжують знаходити нові методи обману та викрадення коштів українців. Про нову схему шахраїв у соцмережах розповіли вінничанам. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на допис поліції Вінницької області.

Шахраї використовують соцмережі для розсилання повідомлень про вигадані виплати або допомогу. У тексті, що приходять українцям міститься інформація про, нібито, нарахування допомоги від ООН, а щоб її отримати потрібно перейти за посиланням. Таким чином кіберзлочинці намагаються привернути увагу користувачів до посилань, які ведуть на сайти-приманки, що нагадують справжні ресурси державних установ.

Після того як ви перейдете за посиланням та введете у анкеті свої особисті дані, такі як номер мобільного телефону, пін-код, пароль до інтернет-банкінгу, то ця інформація автоматично потрапить до рук шахраїв, які можуть використати її для своїх цілей.

Вінничанам нагадують про заходи безпеки у соцмережах:

- перевіряйте інформацію на офіційних сайтах;

- не переходьте за сумнівними посиланнями;

- не вводьте реквізити платіжних карток та особисту інформацію на незнайомих і підозрілих платформах;

- враховуйте, що офіційні сторінки державних та благодійних організацій у соцмережах повинні мати верифікацію (з позначкою /);

- завершуйте розмову, якщо невідомі особи дзвонять та пропонують отримати фінансову допомогу;

- якщо ж ви ввели свої дані на шахрайському сайті, то негайно заблокуйте картку.

Нагадаємо, про безпечні інформаційні Телеграм-канали розповіли вінничанам.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: freepik.com

Читайте також