menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничан попереджають про відключення світла

08.05.2024 12:00

Через російську атаку по всій Україні можливе відключення світла

Сьогодні з 18:00 до 23:00 можливі відключення світла по всій Україні. Зокрема, і у Вінницькій області. Причина – дефіцит електроенергії в енергосистемі. Повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на Укренерго.

Як зазначили в Укренерго, росіяни завдали нового масованого удару по об’єктах генерації. Через бойові дії та атаку є знеструмлення у 9 областях. Наразі це п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об’єктам енергетики, починаючи з 22 березня. Пошкоджень зазнали об’єкти генерації. Також російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами. На пошкоджених об’єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

«Сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго», - зазначають в Укренерго.

Дефіцит виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами. Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи. Вінничан просять бути заощадливими сьогодні.

«У вечірні години буде імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 7 623 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 198 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1 700 МВт в годину», - зауважують в Укренерго.

Через негоду на ранок знеструмлено 31 населений пункт в Кіровоградській, Сумській, Чернігівській областях. З інших причин знеструмлені 411 населені пункти. Через бойові дії є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Харківській, Сумській областях.

Нагадаємо, знищили 59 повітряних цілей: на Вінниччині зафіксували влучання в інфраструктуру.

Щоб отримувати новини вчасно підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: з вільних джерел.

Читайте також