menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничанам надали 160 міні-грантів на професійне зростання (ФОТО)

11.11.2023 13:45

У Вінниці відбулось нагородження переможців конкурсу міні-грантів «Професійне зростання»

Партнерська публікація

Навіть в умовах повномасштабної війни дуже важливо не забувати про професійне зростання та розвиток професійних навичок українців та українок. Саме з такою ціллю запустили конкурс міні-грантів «Професійне зростання» для мешканців Вінниччини. Вчора у Вінниці привітали 47 з 160 переможців цього конкурсу, повідомляє I-VIN.INFO.

Усі переможці конкурсу «Професійне зростання» отримали міні-гранти на суму до 10 тисяч гривень.

«Достатньо важко було обрати переможців, оскільки тільки по Вінниці ми отримали більше 140 заявок. З Вінниці мало бути 40 переможців, але ми вирішили розподілити 400 тисяч гривень серед 47 учасників», - розповідає організатор конкурсу, член громадського об’єднання «Ми Вінничани» Сергій Кудлаєнко.

Перемогу у конкурсі «Професійне зростання» отримали найрізноманітніші проєкти. Так, один з них передбачає навчання школярів волонтерській діяльності.

«Мій проєкт називається «Школа волонтерства». Він полягає у тому, що ми будемо навчати дітей і вчителів, як займатися волонтерством. Будемо розповідати їм про базовий рівень волонтерської діяльності, як почати волонтерити і як направляти волонтерську допомогу нашим Збройним силам. Цей проєкт розрахований на шість місяців, за цей час ми хочемо вмотивувати дітей робити добрі справи та створювати свої власні волонтерські проєкти», - розповідає переможиця конкурсу Ярослава Пилипенко.

Серед проєктів, що отримали фінансування, є тренінги з першої домедичної допомоги.

«Цей проєкт передбачає проведення тренінгу з першої домедичної допомоги для студентів. Я особисто знаю людей, які є професіоналами в цій справі і можуть багато чого навчити молодь. Ідея полягає у проведенні експрес-курсу, під час якого студенти отримають дуже важливі навички. Перша домедична допомога – це дуже актуальна зараз тема. Слід зауважити, що надзвичайні події сьогодні трапляються не тільки на фронті, а й буденному житті. Слід навчити молодь, як рятувати людей при ДТП, пожежах та інших надзвичайних ситуаціях. Вчасно надана перша домедична допомога може врятувати чиєсь життя», - розповідає про свій проєкт переможиця конкурсу Руслана Сивак.

Участь у конкурсі взяли навіть представники Вінницького медичного фахового коледжу. Вони презентували новітню розробку, на створення якої і підуть грантові кошти.

«Кошти з гранту ми витратимо на засоби для зупинки артеріальної кровотечі. Вони дозволять відпрацьовувати безпосередньо руками механізм притискання артерії та зупинки кровотечі. Маємо надію, що цей засіб буде корисним не тільки для тренінгів, а й для практичного застосування», - розповідає представник коледжу.

Конкурс «Професійне зростання» охоплював не лише мешканців Вінниці, а й усіх жителів Вінницької області. Загалом, з 600 заявок по всій Вінниччині перемогли 160 проєктів. Свої нагороди – гранти у розмірі до 10 тисяч гривень кожен – переможці отримають вже наприкінці листопада.

«У конкурсі брали участь вчителі, лікарі, журналісти – це ті люди, які кожного дня допомагають Збройним силам України. Сьогодні на презентаціях деяких проєктів ми побачили, на що вони націлені. Це і волонтерство і медична складова і боротьба з фейками. Я радий, що переможцями нашого конкурсу стали люди, які думають про допомогу Збройним силам і роблять усе можливе, щоб наблизити нашу спільну перемогу», - каже Сергій Кудлаєнко.

Конкурс міні-грантів «Професійне зростання» проводила громадська організація «Ми Вінничани».

Читайте також, близько двадцяти сімейних вогнищ гепатиту виявлено на Вінниччині.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Валентин Вінницький

Читайте також