menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничанам провели інформаційну кампанію про домашнє насильство

20.03.2023 10:10

У Вінниці розповідали про домашнє насильство

Чимало вінничан почало менше соромитись розповідати про домашнє насильство і звертатись за допомогою у відповідні пункти. Так, у Вінниці у декількох куточків міста біля «червоних лавок» провели інформаційну кампанію, аби підвищити обізнаністю людей у питанні протидії домашньому насильству. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на пресслужбу Вінницької міської ради.

Проводили лекцію представники міських соціальних служб, спільно з представниками Фонду ООН у галузі народонаселення, ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки уряду Великої Британії та громадським рухом «Віра, Надія, Любов». Як зазначає фахівчиня із соціальної роботи міського центру соціальних служб Інга Павленко, в Україні діє нове законодавство про протидію домашньому насильству, згідно з яким розрізняють чотири його форми: психологічне, фізичне, економічне та сексуальне.


«Крики та сварки – це вже психологічне насильство. вимагати робити щось проти вашої волі – це також насильство», – пояснює Інга Павленко.

Вона ще працює у мобільній бригаді соціально-психологічної допомоги людям , які постраждали від домашнього насильства. У Вінницькій територіальній громаді таких є дві. За 2022 рік кількість викликів та звернень від постраждалих від домашнього насильства збільшилася на 40%, розповідає заступник директора міського центру соціальних служб Євген Козлов.

«У нашому суспільстві росте рівень обізнаності громадян, що таке домашнє насильство, куди звертатися у випадку неправомірних дій кривдника чи кривдниці. Жителі нашої громади стають освіченішими в цьому питанні, вони не приховують цих випадків і звертаються по допомогу. Лише шляхом відкритості та реагування на проблему – ми зможемо її подолати», – додає Євген Козлов.

У Вінниці працює Денний центр соціально-психологічної допомоги для осіб, що постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. З питань протидії домашнього насильства звертайтесь за номерами телефонів гарячої лінії: 093 900 15 60; 098 900 15 60, або одразу телефонувати в поліцію (102).

Нагадаємо, розпочався всеукраїнський конкурс для школярів.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: www.vmr.gov.ua

 

Читайте також