menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничанам розповіли, чи працюють у місті таксі

04.03.2022 22:30

Як змінилась робота служб таксі після введення воєнного стану

Під час війни усі вимушено змінили режим роботи на більш безпечний. Комендантська година триває з 22-ї до 7-ї ранку, а громадський транспорт рухається з 9-ї до 8-ї вечора. І вінничан хвилює питання, як добратись в інші місця, коли не ходить транспорт?

I-VIN.INFO зробив підбірку популярних служб таксі в Україні, зокрема, Вінниці і дізнався, чи функціонують вони під час воєнного стану.

Bolt. З 1 березня в додатку зʼявилася категорія «Support» задля обʼєднання українців. Водії-волонтери зможуть допомогти з перевезеннями за символічну ціну в одну гривню. А всі, хто цього потребує, безкоштовно переміщатись у разі екстреної потреби.

Усі деталі перед початком поїздки, варто обговорювати з водієм, зателефонувавши йому напряму. Водії будуть підтверджувати поїздку за 1 гривню лише після попереднього дзвінка та узгодження деталей. Перевага надаватиметься в першу чергу лікарям, волонтерам, захисникам України та рятувальникам ДСНС.

Крім цього, у відповідь на війну в Україні, компанія Bolt внесла ряд змін у свою діяльність. Перш за все, 5% з кожного замовлення в Європі перераховуватимуть неурядовим організаціям, які підтримують Україну та її жителів, включаючи Червоний Хрест. В результаті цієї ініціативи планується переказ у сумі понад п’ять мільйонів євро. Вже 1 березня здійснили перший переказ у розмірі одного мільйона євро.

До того ж, усі продукти, вироблені в Росії або пов’язані з російськими компаніями, вилучаються з служби доставки продуктів Bolt Market по всій Європі. А також зупинена робота служби в Білорусі.

Uklon. Наразі, люди все ще можуть викликати авто, адже компанія працює в посиленому режимі. Аби знайти водія швидко, потрібно обрати готівковий спосіб оплати та збільшити вартість поїздки, за допомогою повзунка на максимум. Під час війни відповідно час пошуку авто значно більше. Комісію у водіїв за виконані замовлення не беруть.

На сайті можна зробити внесок в Збройні Сили України через Національний Банк України.

Uber. Через загострення військової ситуації в Україні, роботу додатка призупинили до наступного повідомлення. Роботу сервісу відновлять як тільки це стане безпечним. На даний момент компанія стежить за ситуацією, що розвивається.

Нагадаємо,жителям Вінниці надали рекомендації про правильну поведінку під час воєнного стану.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: скріншоти програм

Головне фото: з вільних джерел



Читайте також