menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничани можуть отримати президентську стипендію за своє мистецтво

04.02.2022 13:30

Оголосили прийом заявок на здобуття стипендій Президента України

Українські майстри народної творчості можуть подати заявку або пропозиції щодо кандидатів на здобуття стипендії Президента України. Вже оголосили прийом заявок молодих митців на 2023 рік. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на пресслужбу Вінницької ОДА.

Загалом призначається 80 стипендій на рік. Її виплачують щомісяця протягом року. Розмір становить: 600 грн – для учнів професійно-технічних навчальних закладів; 800 грн – для студентів коледжів, технікумів (училищ); 1000 грн – для студентів університетів, академій.

Майстри віком до 35 років, які не є учнями професійно-технічних або студентами вищих навчальних закладів, стипендії призначаються у розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Вінничани можуть висунити свого кандидата на отримання стипендії. Наприклад:

1.Структурними підрозділами у сфері культури обласних державних адміністрацій, Національною спілкою майстрів народного мистецтва України, іншими творчими спілками, громадськими організаціями у сфері культури, закладами культури і навчальними закладами.

2.Шляхом самовисунення.

Кандидат на стипендію повинен бути громадянином України віком від 14 до 35 років - майстром народного мистецтва, творчість якого сприяє розвитку традиційного народного мистецтва на основі досвіду попередніх поколінь майстрів.

Детальна інформація з наявною формою заявки на сайті за наступним посиланням.

Нагадаємо, на вірші незрячої поетеси з Вінниччини знімають кліпи.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vin.gov.ua

Читайте також