menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничани можуть взяти участь у «Марафоні, який ніхто не хоче бігти»

05.12.2021 09:15

Організатори марафону поділились усіма деталями його організації та участі в ньому

«Марафон, який ніхто не хоче бігти»  – це міжнародний проєкт, створений Новою поштою, щоб привернути увагу світової спільноти до російської агресії на сході України. Тому було вирішено заснувати власний нью-йоркський марафон — у маленькому селищі Нью-Йорк Донецької області за кілометр від лінії фронту, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

«Для українського народу війна – це щоденний марафон на виживання, бігти який без підтримки дуже важко. Саме тому ми заснували нью-йоркський марафон на лінії фронту та назвали його «Марафон, який ніхто не хоче бігти», адже ніхто не хоче війни. Ми хочемо, щоб весь світ висловив свою підтримку.  З кожним роком марафони набувають все більшої популярності. Нью-йоркський марафон є однією з найвизначніших подій, яка залучає десятки тисяч учасників з усього світу та отримує широке висвітлення у світових медіа. Однак не всі події привертають стільки уваги. Минуло сім років, як Росія окупувала Крим і розпочала війну на сході України. Фактично окуповано територію двох областей. Півтора мільйона українців стали переселенцями та вимушено покинули свої домівки», - розповідає начальниця департаменту комунікаційних проєктів Нової пошти Леоніла Красненкова.

Проєкт розпочався 7 листопада, у день знаменитого на весь світ Нью-йоркського марафону. Розпочали марафон п’ятеро людей, чиє життя нерозривно пов'язане з війною. Це, насамперед, військовий, волонтерка, медик, військовий журналіст та переселенка. Проєкт не обмежений у часі  пробігти можна будь-яку дистанцію, будь-де, будь-коли.  

Головною особливістю проєкту є його мета – привернути увагу світової спільноти до російської агресії на сході України через марафон, який може підтримати кожен охочий у будь-якій точці світу та поділитися відео або фото забігу та інформацією про проєкт у своїх соціальних мережах.

До проєкту може долучитися кожен бажаючий. Його підтримують діти та люди поважного віку, люди біжать самостійно, родинами, цілими компаніями та організаціями. Хтось біжить символічну дистанцію, інші долають марафонські 42 кілометри. 

Наприклад, українець Андрій Кондеревич, що понад 15 років мешкає у США і брав участь у марафоні в Нью-Йорку 7 листопада, присвятив свій забіг Україні, а київська бігова спільнота Києва Run21 спільно пробігли 427 кілометрів – саме такою є протяжність лінії розмежування. Проєкт підтримали пластуни, Українська академія лідерства, Українська асоціація скандинавської ходьби. А також військові. Поблизу селища Нью-Йорк марафон пробігли 20 військовослужбовців Нацгвардії, які виконують завдання в районі проведення Операції об'єднаних сил. А ветеран російсько-української війни Леонід Остальцев на своїх сторінках у Facebook та Instagram започаткував своєрідний челендж серед своїх друзів та побратимів – і за хвилею підтримки можна спостерігати у stories Леоніда та у соцмережах тих, кому передано своєрідну естафету.

Леоніла Красненкова додає: «Спочатку ми сподівались перевершити хоча б кількість учасників Нью-йоркського забігу, до якого долучилося 33 тисячі бігунів, але це вже вдалося — за перші 10 днів до марафону долучилось понад 35 500 людей. Ми не зупиняємося та продовжуємо проєкт в онлайн форматі. Ми віримо, що одного дня зможемо безпечно бігти мирний марафон у будь-якому українському місті».

З перших днів проєкт підтримало Міністерство закордонних справ України, а також українські дипломатичні установи та працівники по всьому світу. Посли України у Великобританії та Латвії бігли марафон самостійно. Навіть українські полярники зі станції «Академік Вернадський» в Антарктиді пробігли символічне коло у 400 метрів поблизу будівлі аерології.  

Також проект підтримали відомі українці - Сергій Притула, Євген Клопотенко, Олександр Педан, Сергій Жадан, Ірена Карпа, Андрій Федорів, Ярослава Гресь, Тарас Тополя та гурт Антитіла, гурт Dakh Daughter й інші. Телеведучий та шоумен Анатолій Анатоліч підтримав цей проєкт з Нью-Йорку, куди літав бігти марафон. 

Для участі в проєкті кожен охочий може завантажити й надрукувати стартовий набір, розміщений на сайті проєкту, і пробігти з ним у будь-якій точці світу. На згадку учасники можуть завантажити цифрову медаль за дизайном Юрка Гуцуляка, лауреата понад ста п’ятдесяти професійних нагород. Участь у марафоні безкоштовна.

На сьогодні у проєкті заради підтримки України взяли участь понад 46 000 учасників з 57 країн світу, а саме з Німеччини, США, Польщі, Сербії, Туреччини, Канади, Швеції, Литви, Марокко, Австрії, Нідерландів, Австралії, Італії, Словенії, Індонезії, Великої Британії, Данії, Білорусі, Росії, Франції, Іспанії, Казахстану, Латвії, Естонії, Бельгії, Греції, ОАЕ, Ірландії, Болгарії, Чехії, Кіпру, Португалії, Ізраїлю, Румунії, Норвегії, Чилі, Швейцарії, Словаччини, Ірану, Таїланду, Індії, Нової Зеландії, Люксембургу, Китаю, Японії, Молдови, Мальти, Перу, Грузії.

Нагадаємо, вінничани розповіли про новорічні подарунки.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото надані Леонілою Красненковою  



Читайте також