menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничани організували Патріотичний фестиваль імені Максима Шимка

17.02.2022 16:30

Пройшов патріотичний фестиваль імені Максима Шимка

У Вінниці 16 лютого у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної організували Патріотичний фестиваль імені Героя України Максима Шимка. У ньому взяли участь більше півсотні учнів з тридцяти закладів загальної середньої освіти Вінницької громади, школярі комунального закладу «Байраківська гімназія ім. Максима Шимка» Немирівської міської ради, вихованці Вінницького міського палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної та учасники АТО/ООС. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на пресслужбу Вінницької міської ради.

Основна мета фестивалю – популяризувати мистецтво, розвивати творчу молодь, формувати почуття шанобливого ставлення до України та подвигу Героїв Небесної Сотні. На заході створювали інформаційні постери, панно, лепбуки, які розкривають тему героїзму учасників Революції Гідності. Також представили  мініекспозицію «Максим Шимко».

Як зазначила директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, що вже четвертий рік поспіль проводиться цей фестиваль і щоразу оновлюють та змінюють його формат. Наприклад, цього року у департаменті виникла ідея створення інформаційних плакатів і постерів. Насамперед, захід організували до Дня Героїв Небесної Сотні, який відзначають в Україні 20 лютого.

Як розповіла матір загиблого Героя Максима Шимка Зоя Кузьменко,  завдяки цьому фестивалю, діти дізналися про життя кожної людини, яка загинула на Майдані. Також і про її сина. Додає, що українці – сильна нація, яка вміє зібрати свою силу в кулак і дати гідну відсіч ворогу.

На завершення фестивалю учасники утворили «Живий ланцюг Гідності» як знак єдності та соборності нашої держави.

Довідка:

Максим Шимко – учасник Революції Гідності, Герой Небесної Сотні. За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України №890/2014 від 21 листопада 2014 року Максиму Шимку було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Нагадаємо, у Вінниці пройде вечір пам`яті Героїв Небесної Сотні.

Щоб отримувати новини вчасно підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Фото: vmr.gov.ua

 

Читайте також