menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничанин із вадами зору пише і виконує пісні в стилі реп

09.01.2022 09:15

У своїх текстах він висвітлює переважно соціальні питання або тему кохання

Вінничанин Олексій Скрипаченко – людина з інвалідністю по зору. Це не заважає члену місцевого осередку Українського товариства сліпих (УТОС) займатися музичною творчістю. 35-річний Олексій творить у багатьох жанрах: поп-музика, рок, реп тощо. Він виступав «на розігріві» відомих хіп-хоперів, а також співав на фестивалях різного масштабу. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на пресслужбу УТОС.

«В основному складаю пісні у стилі реп. Причому виключно українською мовою. Реп подобається тим, що у ньому в кожному реченні може бути до 10-12 слів, на відміну він інших музичних жанрів. Таким чином у репі виходить повною мірою висловити свої почуття і думки. В таких композиціях можна розповідати цілі історії або поділитися наболілим», - розповідає Олексій Скрипаченко.

Останнім часом український реп стає доволі популярним. На це, за словами Олексія, значною мірою вплинули успіхи співачки Alyona Alyona і гурту Kalush.

«Також в Україні діє продюсерська програма, яка «підтягує» нових реперів. Раніше в нашій країні реп був більш вуличним, аматорським. Нині на ньому вже прагнуть заробляти», - наголосив він.    

Олексій Скрипаченко зняв із командою декілька аматорських кліпів. В 2016 році випустив альбом, який складався із 13 пісень. Він був записаний на студії, але не для комерційного розповсюдження.         

Останнім часом Олексій Скрипаченко разом із творчим колективом Вінницького осередку УТОС працював над піснею «А Ти … ». Планує зняти для неї відеокліп. Водночас виконує замовлення на складання композицій, в тому числі й закордонні. Наприклад, наразі має замовлення зі США.  

«Мрію про вихід на стрімінгові майданчики, де можна буде продавати власну музику (за перегляди). Тобто чим більше переглядів, тим більший прибуток музиканта. Втім, цей процес – доволі складний і тривалий», - пояснив Олексій Скрипаченко.        

Музикант із вадами зору живе не тільки творчістю. Він працює помічником менеджера на підприємстві «ПромАвтоматика». Також підробляє, як фрілансер. Зокрема, швидко переводить на комп’ютері надану замовником голосову інформацію у текст. Олексій трохи бачить, але друкує практично наосліп. Адже цей текст не в змозі прочитати.    

Ознайомитись із творчістю Олексія Скрипаченко можна на його каналі.

Нагадуємо, Фольк-гурт «Рута м`ята» співав колядки у центрі Вінниці

Щоб отримувати новини вчасно підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Фото: пресслужба УТОС

Читайте також