menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничанка принесла Україні «срібло» на Кубку світу з пара пауерліфтингу

15.03.2024 13:20

Змагання тривали з 28 лютого по 7 березня в найбільшому місті Об’єднаних Арабських Еміратів

У Дубаї нещодавно пройшов Кубок світу з пара пауерліфтингу. Вінничанка Мар’яна Шевчук, яка виступала у ваговій категорії до 55 кілограмів, зрезультатом 127 кг виборола друге місце, I-VIN.INFO.

Вона розповіла, що найбільшу конкуренцію відчувала від представниці з Китаю. Зазначимо, що загальний ваговий результат склав 369 кілограмів за сумою трьох спроб.

«Далі буде ще один Кубок світу у червні. Це вже останній етап перед паралімпійськими іграми. У мене вже є ліцензія, яку я здобула в минулому році на чемпіонату світу», – каже Мар’яна Шевчук.

Сьогодні тренером видатної вінничанки є діючий спортсмен, Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу, неодноразовий рекордсмен світу та Європи Іван Чупринко.

«На жаль, поїхати разом з Мар’яною на Кубок світу не вдалося. Проте вболівав на відстані. Дивився не лише пряму трансляцію, а й постійно тримав зв’язок по телефону», – ділиться Іван Чупринко.

У змаганнях взяли участь понад 181 спортсмен з 32 країн світу. Команда України виступила в складі шести спортсменів. Вони вибороли одну золоту, шість срібних та одну бронзову нагороди. Також встановили два рекорди Європи та увійшли в десятку найсильніших світу в пара пауерліфтингу.

Нагадаємо,у Вінниці організували Чемпіонат України в пам’ять про загиблих спортсменів.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото надані Мар'яною Шевчук



Читайте також