menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінниччина оговтується від нічної негоди (ФОТО)

26.07.2023 17:25

Сильний буревій пройшов Вінницькою областю

Страшна негода прокотилася Вінниччиною в ніч на 26 липня. Внаслідок буревію в багатьох населених пунктах обірвало лінії електропередач, повалило дерево та потрощило дахи будинків. ДСНС оперативно відреагувало на наслідки негоди, але 23 населених пункти досі залишаються без електропостачання, повідомляє I-VIN.INFO.

Смерч та грозовий фронт пройшли через Гайсинський, Жмеринський та Тульчинський райони. Найбільше від негоди постраждали Бершадська, Барська та Крижопільська громади. Там буревій повалив дерева, зірвав лінії електропередач та дахи в оселях.

«Сьогодні, 26 червня, ДСНС-ники надають допомогу жителям сіл, де в результаті шквального вітру, на їхні приватні житлові будинки та паркани попадали дерева. Так, дані випадки зафіксовані в с.Барські Чемериси Барської ТГ, смт Крижопіль та в м.Бар, де повалене дерево частково зруйнувало дах 2-поверхового будинку», - зазначають в управлінні ДСНС у Вінницькій області.

За словами речниці головного управління ДСНС у Вінницькій області Оксани Урбанської, робочим бригадам служби вдалося подолати усі наслідки негоди.

«Дякувати Богу, наші рятувальники ліквідували усі наслідки буревію. Загалом, бійці ДСНС 12 разів виїжджали на розпилювання дерев, що впали внаслідок негоди», - зазначає пані Оксана.

Від самого ранку електропостачання повернули у 38 населених пунктів. Проте, у 23 населених пунктах Вінниччини і досі відсутнє електропостачання.

«Ліквідацією наслідків негоди продовжують працювати 11 виїзних ремонтних експлуатаційних бригад і техніка. Увесь задіяний технічний персонал робить все можливе, аби якнайшвидше відновити електропостачання жителям постраждалих районів, - пишуть в Вінницяобленерго.

У Барській громаді до подолання наслідків буревію долучились також небайдужі місцеві мешканці та військові.

«З самого ранку ведуться роботи по ліквідації наслідків лиха, відновлено водопостачання та водовідведення, частково електропостачання. В екстренному режимі працює гаряча лінія і виїзна комісія», - зазначає барський міський голова Володимир Саволюк.

Читайте також, перша леді відвідала Меморіал пам’яті жертв російського обстрілу Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vn.dsns.gov.ua, фейсбук-сторінка АТ «Вінницяобленерго» та фейсбук-сторінка Володимира Саволюка

Читайте також