menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінниччина втратила ще шістьох своїх захисників

16.03.2023 16:30

Герої загинули, захищаючи Україну

Генштаб ЗСУ щодня радує нас оновленими цифрами втрат серед російських окупантів, але не слід забувати, що терористів знищують у важких та запеклих боях, у яких, нажаль, гинуть і наші військові. Хоча втрати серед українських захисників непомірно менші, ніж у росіян, загибель кожного українця, який боровся за майбутнє власної країни – це біль, яку не втамує ліквідація і сотні тисяч окупантів. I-VIN.INFO розповідає про захисників з Вінниччини, які заплатили найбільшу ціну за вільну Україну.

Поблизу населеного пункту Орі́хово-Васи́лівка Бахмутського району Донецької області 10 березня внаслідок мінометного обстрілу трагічно загинув уродженець с. Ординці Погребищенської громади Солодкий Сергій Васильович, 1996 р.н.

Ще одного уродженця Погребищенської громади не стало через російську агресію. 12 березня 2023 року у Погребищенській територіальній громаді попрощалися та провели в останню путь захисника, мешканця села Плисків Миколу Гутого, який віддав своє життя за свободу і незалежність України, за мирне життя кожного з нас.

Із великим болем та сумом Гайсинська РДА повідомила громаді, що 8 березня, у бою за Україну, виявивши стійкість і мужність, відданий військовій присязі на вірність українському народу, в місті Бахмут на Донечинні загинув гайсинчанин, Герой - Нижник Максим Ігорович, 1994 року народження.

У перші дні повномасштабного російського вторгнення, Максим як справжній чоловік пішов до військкомату. 25 лютого 2022 року вступив до Лав 120-тої окремої бригади територіальної оборони міста Вінниці. Пізніше ТРО під’єднали до 93 механізованої бригади «Холодний Яр». Відважний, сміливий, звитяжний, нескорений, відданий син свого народу, протистояв ворогові на полі бою до останнього.

Сумну звістку своїм співгромадянам повідомив голова Могилів-Подільської міської ради. 9 березня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув могилівчанин, гранатометник батальйону морської піхоти, старший матрос - Коваль Володимир Васильович 1973 року народження.

9 березня, у бою за Україну, виявивши стійкість і мужність, відданий Військовій присязі на вірність українському народу, загинув наш земляк, старший солдат, Герой Ляхнович Олександр Володимирович, 1997 р.н., житель м. Бар. Про це повідомили на сторінці Барської міської ради.

Олександр вірно служив Україні з самого початку війни. Відважний, сміливий, звитяжний, нескорений, відданий син свого народу, протистояв ворогові на полі бою до останнього. Не дожив до Перемоги, але наблизив її ціною свого молодого життя.

Вчора ще одна сумна звістка прийшла до Бершадської громади. Своє життя за свободу і незалежність України віддав наш земляк, житель с. Флорине - Савчук Олег Олексійович.

Олег загинув 13.03.2023 року в населеному пункті Дубово-Василівки Донецької області, під час виконання завдань із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації Донецької області та захисті Батьківщини.

Читайте також, «Усі дякували за нашу боротьбу»: вінничанка про зустріч з американськими лідерами.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: взято зі сторінок громад

Читайте також