menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінниччина – батьківщина чемпіонів: як розвивалися легкоатлетичні багатоборства у Вінницькій області

16.12.2022 10:10

За три десятиліття багатоборці Вінниччини піднялись до міжнародного рівня

Вінниччина ще здавна була відома, як батьківщина найкращих багатоборців України, які займали високі місця і на міжнародній арені. Біг з бар’єрами, стрибки у висоту та довжину, метання списа, диска та штовхання ядра, біг на 100, 200, 400 метрів та біг на середні дистанції – це ті види легкоатлетичних багатоборств, у яких вінничани та вінничанки досягали значних висот. I-VIN.INFO розповідає про шлях розвитку та відродження легкоатлетичних багатоборств на Вінниччині.

Все розпочалось у 1985 році, коли на секцію з легкої атлетики почали набирати хлопчиків і дівчаток віком від 8 до 12 років. Перший вагомий результат юні спортсмени показали вже через 3 роки. Так, Вікторія Постемська стала чемпіонкою СРСР з чотириборства та встановила рекорд України, набравши 412 очок. У наступному році Вікторія в семиборстві показує результат у 4545 очок і ставить новий рекорд України.

З 1989 року по сьогоднішній день не було жодного року без чемпіона або чемпіонки України з Вінниччини. За весь цей час Вінницька область виплекала 84 чемпіона з багатоборств та окремих легкоатлетичних видів спорту. Призерами Всеукраїнських змагань вінничани ставали більше 200 разів, а також встановили 18 рекордів України.

«На сьогодні, на жаль, багатоборство в Україні почало занепадати. Дуже слабкий рівень підготовки. Кількісний склад учасників на Чемпіонатах України катастрофічно зменшується. Умови підготовки та матеріальна база є не дуже задовільними. Ці всі проблеми також актуальні і для Вінницької області, зокрема», - розповідає тренер з легкоатлетичних багатоборств Віктор Постемський.

Вже завтра у спортивному комплексі «Колос» пройде відкрита першість Вінницької СДЮСШОР з легкоатлетичного багатоборства. Цей захід організовують саме з метою відродження та розвитку легкої атлетики на Вінниччині.

Нагадаємо, «Емоції переповнюють»: вінницькі волейболістки перемогли чинних чемпіонів.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vikka.ua та arena.vn.ua

Читайте також