menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінницька прокуратура засудила мешканця Придністров’я, який вербував українського військового

23.04.2024 12:00

Іноземець співпрацював з міністерством оборони рф

На Вінниччині винесли вирок 29-річному жителю Тирасполя, який намагався завербувати знайомого бійця ЗСУ. Іноземець передав особисті дані військового спецслужбам рф. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на сайт Вінницької обласної прокуратури,

Влітку 2022 року житель Тирасполя свідомо розпочав співпрацю з представниками Міністерства оборони РФ. Іноземець почав схиляти до співпраці з російськими спецслужбами військовослужбовця Збройних Сил України, з яким був знайомий з 2020 року, а також «злив» його контактні дані росіянам.

Обвинувачений переконував українського знайомого здатися в полон збройним силам рф та організувати колективну «капітуляцію» всього підрозділу, в якому той служив. Одночасно службовця ЗСУ вербували росіяни, надсилаючи у месенджер пропозиції винагороди та посади в «новому уряді» в обмін на «цінну» інформацію про обстановку в Одеській та Миколаївській областях.

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду 29-річного громадянина Республіки Молдова визнано винним у пособництві державі-агресору.

Вироком суду йому призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Початок строку відбування покарання обвинуваченим обчислюватиметься з дати його затримання.

Читайте також, 15 з 16 збитих «шахедів»: наслідки нічної повітряної атаки.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vin.gp.gov.ua

Читайте також