menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінницька спортивна школа передала дві автівки для ЗСУ (ФОТО)

18.08.2022 14:55

ДЮСШ «Колос» передала транспорт Райгородській громаді для захисників

З кожним днем повномасштабної війни потреби для ЗСУ збільшуються. Тому допомога для українських захисників вкрай важлива в такий період. Так, Вінницька обласна ДЮСШ «Колос» вирішила передати для Райгородської територіальної громади на Вінниччині два автомобілі, які згодом будуть використовувати наші захисники. Про це детальніше дізнався I-VIN.INFO.

Раніше ці автомобілі слугували для супроводу вихованців відділення велоспорту у Вінницькій обласній дитячо-юнацькій спортивній школі «Колос».

«У нас передбачений обов’язковий супровід дітей, коли вони виїжджають на шосе чи трасу. Так ми діємо за правилами техніки безпеки. Ми ніби попереджаємо інших водіїв про рух на початку та позаду колони велосипедистів. Зараз саме ці автомобілі ми не використовуємо, бо маємо інші», - каже директор Вінницька обласна ДЮСШ «Колос» Вадим Мохник.

Як додає Вадим Мохник, ідея віддати авто на допомогу для ЗСУ виникла під час розмови зі всім колективом дитячої школи.

«Думаємо, що тепер ці авто будуть важливішу роль відігравати для наших Збройних сил України. Разом з колективом вирішили, що краще їх передати, аби наші захисники могли виконувати свої обов’язки», - запевняє Вадим Мохник.

По допомогу з автомобілями до Вінницької обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» звернувся начальник відділу інформаційного забезпечення та внутрішньої політики у Райгородській громаді Максим Задорожний. Ці автівки він побачив, коли відвідував спортивну базу дитячої школи. Після цього чоловік звернувся до спортивної школи, аби передали старі автівки для ЗСУ. Так і вдалось реалізувати задумане.

«Один автомобіль поїде з Райгорода до нашого жителя, який зараз служить в ЗСУ, Сергія Шаталова. Він працює у взводі саперів на передовій. Звісно, перед відправленням потрібно авто полагодити та привести до ладу. Проте вже добре, що вони є», - каже Максим Задорожний.

Автомобілі для захисників є можливість обладнати за сучасними технологіями. Вони дозволяють рухатися автомобілем вночі без увімкнених фар. Таку інновацію волонтер побачив на сторінці у Facebook Назарія Іванова.

«Ставиться хороша і дорога камера відеоспостереження. Всередині авто встановлюється планшет. За спеціальною технологією це все підключається і так можна їхати вночі без фар, спостерігаючи за дорогою через екран. Він все показуватиме у чорно-білому кольорі. Однак, щоб це все втілити в реальність, потрібна чимала сума коштів, яких наразі ще немає», - розповідає Максим.

За словами Максима Задорожного, така технологія існувала й раніше, проте була дуже дороговартісною. А за інструкцією розробника Назарія Іванова, її можна реалізувати значно дешевше і самостійно.

Як розповів член громадської організації «Захист Вітчизни» Анатолій Лакомський, інший автомобіль має відправитися на передову в найкоротші терміни, адже вже потрібен для наших захисників.

«Сподіваємось відправити інше авто в найближчі дні. Головне, аби швидко її оглянули та налаштували для виконання бойових завдань. Здебільшого, тут варто відремонтувати передні сидіння. А загалом машина на ходу, все важливе тут є», - каже Анатолій Лакомський.

Другий автомобіль виконуватиме різні задачі. Все залежить від ситуацій. Проте військові вже з нетерпінням чекають на це авто.

«Нашим хлопцям головне, аби був рух. Для цього потрібен транспорт. За допомогою цього автомобіля можна щось доставляти, транспортувати поранених та інше. Мені вони говорили, що точно знайдуть застосування для машини. Навіть наперед вже дякують, що змогли підтримати їх. Бо в тих місцях, де вони служать, авто – це витратний матеріал, який потрібен завжди», - пояснює Анатолій.

Також він додав, що не дивлячись на вік автомобіля, він в робочому стані. Окрім цього, у Райгородській громаді люди активно допомагають військовим і тим, хто звертається до них.

«Напередодні ми в громаді зібрали приблизно 70% коштів на автомобіль, а решта 30% доклали самі військові зі своєї зарплатні. Це авто вже давно відправили на передову», - каже Максим.

Додає, що світ став більш сучасним, тому і ведення війни та виконання бойових задач часто змінюється на більш практичний спосіб.

«Ця війна зовсім по-іншому йде, ніж колись. Наприклад, раніше було, що стоїть рота танків, і всі танкісти, екіпаж там дислокувались та живуть. Зараз все по-іншому. Хлопці поставили та замаскували техніку, сіли в авто і поїхали на інші позиції. Важливо зберегти живу силу, а техніку можна підібрати. А досвідчених військових так просто не знайти», - розповідає Максим.

Нагадаємо, вінничанам розповіли, якими є повноваження Муніципальнї варти.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також