menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінницькі борці підкорили п’єдестал Чемпіонату України

20.11.2023 13:20

Два «золота» та «бронзу» вінницькі спортсмени отримали на Чемпіонаті України з греко-римської боротьби

Нещодавно, 18-19 листопада, у Полтаві найкращі борці з усієї країни змагались на Чемпіонаті України з греко-римської боротьби. В запеклих сутичках трьом вінницьким спортсменам вдалося привезти додому дві золоті та одну бронзову медаль, повідомляє I-VIN.INFO.

Серед вінничан піднятися на п’єдестал змагань вдалося Ігорю Бичкову, Корюну Саградяну та Максиму Бресю. Перші двоє здобули «золото» у вагових категоріях до 77 кілограм та до 55 кілограм відповідно.

Вінничанин Максим Бресь став бронзовим призером у ваговій категорії до 82 кілограм.

«Максим дуже порядна людина і хороший спортсмен, мені легко із ним працювати. Перед останньою сутичкою за бронзову нагороду я детально описав йому стратегію поєдинку і він зробив усе в точності, як я рекомендував. Це вже не перше високе спортивне досягнення для Максима. Раніше він ставав призером Всеукраїнських змагань у категорії до 23 років, а тепер підкорив п’єдестал дорослого чемпіонату. Проте, найбільші перемоги у Максима ще попереду», - розповідає тренер Максима Бреся Олександр Кулібаба.

За результатами цього чемпіонату спортсмени відбирались на європейські змагання, де вони матимуть змогу отримати ліцензію на Олімпіаду-2024 у Парижі. Саме тому ажіотаж навколо цих змагань був величезним, а рівень конкуренції зашкалював. За підсумками чемпіонату вінничанин Ігор Бичков якраз таки отримав шанс відбору на Олімпійські ігри-2024.

«Максима у його ваговій категорії обійшли двоє спортсменів з Харкова. Дивовижно, як в місті Харків, яке знаходиться доволі близько до фронту, зберігають таку потужну школу греко-римської боротьби. Багато хто відмічає, що після початку повномасштабного вторгнення рівень майстерності серед українських борців виріс, порівнюючи із минулими роками. Це в черговий раз показує рівень консолідації суспільства та особистої зібраності наших спортсменів, які прагнуть максимально проявити себе на своєму місці», - додає Олександр Кулібаба.

Читайте також, спортсмени з Вінниччини увійшли до складу Збірної України 2024 зі стрільби.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: borba.com.ua, фейсбук-сторінка федерації греко-римської боротьби України

Читайте також