menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінницькі громадські активісти та активістки навчаються тренерству

19.07.2023 18:30

Навчання організували для представників та представниць громадських організацій

Партнерська публікація

Неподалік Вінниці 18-22 липня проходить виїзний тренінг для тренерів та тренерок. Тут зібралися представники та представниці громадських організацій, які прагнуть розвинути навички створення та проведення тренінгів. I-VIN.INFO побував на «Тренінгу для тренерів» та дізнався, як пройшов перший день заходу.

Як зазначила заступниця голови громадської організації «Освітній простір 2.0», Олена Солоїд, це перший захід у рамках річного проєкту, який має на меті сприяти зміцненню спроможності вінницьких громадських організацій. В рамках проєкту передбачено проведення циклу навчальних та інформаційних заходів, експертних консультацій для представників та представниць громадських організацій, форуму для комунікації громадянського суспільства та органів влади.

«Учасники та учасниці навчаються ефективно подавати інформацію під час тренінгів, які у громадському секторі вони проводять у рамках різних соціальних проєктів. Варто розуміти, які завдання можна досягнути завдяки тренінгам, а для яких варто використовувати інші форми та методи роботи» - зауважує Дмитро Якимець – тренер програми, голова організації «Інший підхід», експерт з організаційних питань з багаторічним досвідом.

У перший день тренінгу Дмитро розповів про основи андрагогіки (навчання дорослих) та стилі навчання за Колбом, ділився власним досвідом та напрацюваннями, пояснював які ролі тренера існують. Весь тренінг проходив у цікавій та невимушеній атмосфері.

Своїми враженнями від першого дня поділилася заступниця голови Спілки молодіжних організацій Вінниччини Лілія Шульгіна. За її словами, робота Дмитра дуже професійна, чітка та структурована.

«Мені дуже імпонує його подача матеріалу. Хоч сьогодні тільки перший день, проте було цікаво. Я планую розвиватися у цьому напрямку. Також великий бонус, який отримала від цього тренінгу, це велика кількість нових знайомств з дуже цікавими людьми. З ними ми працюємо у схожих напрямках, проєктах. Для мене та моєї організації – це великий плюс», - каже Лілія.

Навчання організували для членів та членкинь громадських організацій, які входять до громадської спілки «Мережа організацій громадянського суспільства «Місто змістів».Мережа створена у 2018 році для ефективного розвитку партнерства між громадянським суспільством та Вінницькою міською радою, на сьогоднішній день до її складу входить 57 громадських організацій з Вінниці.

Загалом, тренінг триватиме до 22 липня. Впродовж цього часу учасники дізнаються про важливі аспекти організації та проведення тренінгів.

Довідково.

Захід «Тренінг для тренерів» створено ГО «Освітній простір 2.0» у партнерстві з громадською спілкою «Мережа ОГС «Місто змістів» та КП «Інститут розвитку міст» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Читайте також, від фронту – до професії: Вінниця рушає програмою ветеранської реінтеграції.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також