menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінницьких волонтерів відзначили за внесок в обороноздатність країни (ФОТО)

06.12.2023 13:20

Нагородження з нагоди Міжнародного дня волонтера відбулось у Вінниці

Український волонтерський рух допомагає армії боронити наші кордони ще з 2014 року. Після початку повномасштабного вторгнення ще більше людей долучились до цього руху та посприяли зміцненню обороноздатності нашої держави у найскладніші часи. Вчора, 5 грудня, з нагоди Міжнародного дня волонтера у Вінниці відзначили передових волонтерів та волонтерок нашої області. А сьогодні вся Україна вітає наших захисників з Днем Збройних сил України, повідомляє I-VIN.INFO.

Волонтерів Вінниччини привітали та нагородили почесними відзнаками і грошовими винагородами народна депутатка України Ірина Борзова, очільник Вінницької ОВА Сергій Борзов та голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

Цікаво, що грошові винагороди, які отримали волонтери, скоріш за все знову підуть на допомогу військовим.

«Ми працюємо з 2014 року, як госпітальні волонтери. Постійно забезпечуємо наших хлопців, які перебувають на лікуванні на Вінниччині. Так само забезпечуємо фронтові бригади. Також ми працюємо в проєкті «На щиті» - повертаємо наших героїв вічною дорогою. Зараз один з самих важких викликів - це робота з родинами загиблих воїнів. Така робота вимагає нових правових рішень та супроводу родин на всіх етапах від моменту отримання сповіщення про загибель до моменту поховання і далі. Друге важливе питання - реабілітація поранених демобілізованих військових. Хочеться, щоб ця група ветеранів отримувала належну увагу не тільки від волонтерів а й від влади», - розповідає голова благодійного фонду «Миротворець України» та голова госпітального волонтерського руху Олена Верлан-Кульшенко.

Цього року Україна вже вдруге відзначає Міжнародний день волонтера в умовах повномасштабної війни. Самі ж волонтери інколи скептично відносяться до необхідності проведення подібних заходів.

«Ми не працюємо заради того, щоб хтось відзначив наші результати та досягнення. Ми працюємо заради миру та перемоги. Подібні заходи із нагородженням не є чимось поганим, але й точно не є необхідними в наш час», - переконана волонтерка та власниця ТОВ «Термінус» Валентина Гуменчук.

На жаль, потреба у волонтерській підтримці нашої армії з роками не падає, а лише зростає. Інтенсивність бойових дій вимагає регулярного поповнення не тільки зброї та боєприпасів, а й їжі, засобів гігієни та медикаментів.

«З початку повномасштабної війни ми активно допомагаємо військовим частинам на території Вінниччини та в інших областях. Такого, щоб запитів від військових стало менше, ми не спостерігаємо. Все так само є висока потреба в речах, що швидко витрачаються», - каже волонтер Олександр Мевший.

Читайте також, захисників та захисниць вітають із Днем Збройних Сил України.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також