menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінницький гурт дебютував піснею про дівчину, яка чекає коханого з війни (ВІДЕО)

20.07.2023 16:00

Вінницький дует DVOЄ випустив дебютну пісню «Розвіє вітер», яка розповідає про почуття українських жінок під час війни

Молодий вінницький гурт DVOЄ випустив чутливу пісню під назвою «Розвіє вітер». Пісня наповнена українським колоритом та передає почуття дівчини, яка чекає на повернення свого коханого з війни. З цього приводу I-VIN.INFO поспілкувався із солісткою гурту Ярославою Пилипенко.

Ярослава займається музикою з самого дитинства. Народившись у сім’ї музикантів, дівчина зі шкільних років виступала в різноманітних співочих ансамблях та розвивала свої музичні здібності.

«Прихильність до музики мені передалась від мого батька. Він закінчив Вінницький коледж культури і мистецтв імені Леонтовича. Він виступав у різних народних музичних колективах, грав на гітарі та співав. У нас в родині всі співаки та співачки. Співав мій батько, співали мої дідусі з бабусями. Я успадкувала це від своєї родини і почала її розвивати», - розповідає Ярослава Пилипенко.

Гурт DVOЄ змінив вже не один склад, але саме зараз співачка Ярослава та гітарист Ігор змогли вхопити музичну хвилю та випустити в світ перший реліз цього гурту.

«Гурт DVOЄ з’явився завдяки співпраці із Заслуженим артистом України Ігорем Юрковським. Гурт, як видно з назви, складається з двох людей. Я – солістка і мій колега Ігор – гітарист. «Розвіє вітер» - це наша дебютна пісня, яку ми публікуємо на усіх актуальних музичних платформах», - каже Ярослава.

До релізу пісні «Розвіє вітер» на рахунку гурту не було пісень, які можна було б знайти в інтернеті. Проте, DVOЄ вже давно виступають на благодійних концертах та мають в своєму репертуарі багато дивовижних пісень.

«Наш гурт активно виступає на різноманітних благодійних заходах на підтримку Збройних сил України. Нещодавно ми якраз співали на такому, там люди вперше могли почути пісню «Розвіє вітер», - додає солістка гурту.

Пісня «Розвіє вітер» вийшла хоч і в дуже тяжкі часи, але є досить актуальною. Ця пісня відображає почуття величезного прошарку нашого суспільства – жінок, які чекають своїх коханих з війни та моляться за їхнє якнайшвидше повернення.

«Я не вважаю себе професійною співачкою і не прагну високих рейтингів та потрапляння в музичні чарти. Моя музика – це, в першу чергу, метод донесення мого світобачення, донесення того, що війна триває і нам не слід забувати про наших захисників. Тому що ми для них тил, а вони для нас – наше тихе і мирне небо», - пояснює співачка.

Автором музики для цієї пісні став заслужений артист України Ігор Юрковський, а слова грузинської поетеси Белли Кукуладзе.

Українська музика актуалізувалась через досить трагічні причини, але коли наше суспільство вже таки почало відходити від усього російського, слід слухати та підтримувати талановитих українських виконавців. Вони тримають «культурний фронт» цієї війни і створюють музичний продукт, який ні в чому не поступається світовому і є в рази кращим за російський.

«В нашій музичній сім’ї є дівчина на ім’я Олександра, її псевдонім Crazy Chika. Це дуже талановита виконавиця, вона також є поетесою, сама пише свої тексти. Вона робить пісні у стилі хіп-хоп. Також є дуже класний вінницький артист Костянтин Подільський. Він живе у звичайному українському селі, має велику родину, п’ятьох дітей і при цьому займається музикою. На Вінниччині дуже багато талановитих музикантів, тож слухайте українське, популяризуйте українське мистецтво та допомагайте нашим захисникам», - рекомендує Ярослава Пилипенко.

Читайте також, 91-річний волонтер на Вінниччині допомагає військовим.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: надані Ярославою Пилипенко

Читайте також