menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінницький коледж розширює рамки співпраці заради розвитку (ФОТО)

12.03.2024 18:30

Вінницький фаховий коледж національного університету харчових технологій та Міжнародний сільськогосподарський кластер «Дністер» підписали меморандум про співпрацю

Партнерська публікація

Фахова освіта для будь якої сучасної країни має надважливе значення, адже саме випускники фахових навчальних закладів стають незамінними кадрами, які працюють на благо економічного розвитку держави. Саме тому такі навчальні заклади завжди прагнуть покращити якість освіти та підвищити рівень працевлаштування своїх випускників та випускниць. Сьогодні Вінницький фаховий коледж національного університету харчових технологій та Міжнародний сільськогосподарський кластер «Дністер» підписали меморандум про співпрацю, в рамках якого організації діятимуть в цьому напрямку, повідомляє I-VIN.INFO.

«На жаль, за даними 2017 року, в Україні працевлаштовуються за фахом лише 20-25 відсотків випускників фахових коледжів, в той час, як в Європі цей показник сягає 80-95 відсотків. Не всі підприємства та виробництва в повному обсязі розуміють необхідність залучення молодих та кваліфікованих спеціалістів. Потрібна ефективна комунікація між наукою та бізнесом в цьому напрямку. Саме цього прагне досягти наша організація, в тому числі, у рамках співпраці з Вінницьким фаховим коледжем харчових технологій», - зазначає президент громадської спілки «Міжнародний сільськогосподарський кластер «Дністер» Сергій Татусяк.

Представники агрокластеру «Дністер» презентували результати своєї багаторічної діяльності та співпраці із навчальними закладами.

Керівництво Вінницького фахового коледжу національного університету харчових технологій в особі директора Володимира Керницького та його заступниці Наталії Данильченко розповіли про досягнення та грантову діяльність їхнього навчального закладу.

«По ступеневій освіті наші випускники вступають у вищі навчальні заклади одразу на другий курс. Наші викладачі проходять навчання в аспірантурі та частина з них вже має ступені кандидатів наук. На жаль, тих коштів, які ми маємо, не вистачає. Нам завжди доводиться шукати альтернативні джерела фінансування. Такими джерелами стає продаж власної продукції, послуг та грантова діяльність. Можливостей для співпраці між нашими структурами дуже багато і ми з радістю підтримали пропозицію підписання цього меморандуму», - розповів Володимир Керницький.

Метою цього меморандуму про співпрацю є встановлення постійного та ефективного партнерства між підписантами, спрямованого на здійснення спільної діяльності з просування та розвитку проєктів в Україні. Угода про співпрацю стосується публічної дипломатії, гуманітарної, культурної, благодійної, соціальної, економічної, екологічної сфер тощо.

Підписання цього меморандуму офіційно та юридично поклало початок довгій та плідній співпраці між Вінницьким фаховим коледжем національного університету харчових технологій та Міжнародним сільськогосподарським кластером «Дністер», спрямованої на розвиток фахової освіти на теренах Вінниччини та усієї України.

Читайте також, нове серце подарувало нове життя пацієнту у Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також