menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінницький «Колос» активно співпрацює з громадами області та благодійниками (ФОТО)

12.07.2023 18:30

На засіданні Президії «колосовці» обговорювали співпрацю з територіальними громадами області в проведенні фізкультурно-спортивних заходів та оздоровлення, зокрема досвід Жмеринського району

Партнерська публікація

У Вінниці  відбулося засідання Президії обласного спортивного товариства «Колос», де обговорювали перспективи розвитку масового  спорту, оздоровлення мешканців громад, підводили підсумки першого півріччя 2023 року та ділились досвідом з покращення роботи в цьому напрямку, повідомляє I-VIN.INFO.

На зустрічі було акцентовано увагу  на приклад Жмеринського району, який зумів ефективно налагодити  роботу з громадами району, як сільськими, так і міськими щодо організації фізкультурно-оздоровчої роботи та залучення всіх верств населення до активного дозвілля.

«Жмеринська районна організація ВФСТ «Колос» завжди була однією із самих ефективних та дієвих структур. Ми завжди прислухувались до ідей керівника організації Василя Марчука, і завдяки цьому додавалося багато змагань до календарного плану. Для нас дуже важливо за прикладом Жмеринського району створити таку дієву модель в кожному районі та кожній територіальній громаді», - зазначив голова ВТО ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк.

Про організацію спортивної та фізкультурно-оздоровчої роботи розповів сам голова Жмеринської районної організації ВФСТ «Колос» Василь Марчук:

«Після адміністративної реформи та реорганізації районів та громад, нам довелося будувати алгоритм  роботи нашої організації фактично з нуля. Для того, щоб налагодити ефективну діяльність, нам довелось півтора року займатися комунікаційною роботою з громадами. Одні керівники громад йшли нам на зустріч, а до інших доводилося звертатися і не один раз, пояснювати. Комунікація з керівниками відділів освіти, вчителями фізичної культури, вчителями захисту Вітчизни, представниками органів місцевого самоврядування – саме постійна комунікація допомогла Жмеринській районній організації ВФСТ «Колос» досягти значних успіхів у розвитку фізкультурно-оздоровчої  роботи в районі».

В першій половині 2023 року у Жмеринському районі провели районну спартакіаду серед школярів з 13 видів спорту. В цій спартакіаді взяли участь більше 1400 школярів. Також в районі провели дуже актуальну в наші часи спартакіаду допризовної молоді.

«Ми вже давно виношуємо ідею проведення перших районних спортивних ігор серед дітей дошкільного віку. Пристрасть до спорту та фізичної культури треба прищеплювати з найменшого віку. Маємо багато планів на майбутнє, дотримуємось календарного плану та продовжуємо роботу з розвитку спорту в районі», - додає Василь Марчук.

На початку цього року ВТО ВФСТ «Колос» та ГО «Благодійний фонд «МХП-Громаді» підписали меморандум про співпрацю  та партнерство, де важливим напрямком є організація фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів.

«Співпраця «Колосу» та БФ «МХП-Громаді» сприяє ефективній реалізації державної політики у сфері фізичної культури та спорту, залученню мешканців громад Вінниччини до активних занять спортом та здорового способу життя. Завдяки призам від Фонду наші заходи стали більш масовими, емоційними, цікавими та патріотичними. Спорт об’єднує родину, команду, громаду та Україну», - зазначає заступниця голови ВТО ВФСТ «Колос» Світлана Коновалова.

Комплекти ігрової форми, спортивні костюми,  футболки, рюкзаки, футбольні та волейбольні м’ячі, нагородні статуетки, спортивні кубки та медалі – ось той перелік призів, за які сьогодні змагають учасники спортивних заходів, організованих ВТО ВФСТ «Колос» спільно з Благодійним Фондом «МХП-Громаді».

«Я сподіваюсь, що з вашою допомогою та нашою фінансовою підтримкою нам вдасться підняти масовий спорт та фізкультурно-оздоровчу діяльність у Вінницькій області на ще вищий  рівень. Є території, на яких можна проводити спортивні заходи, є в громадах люди, зацікавлені в цьому, і є фінансові можливості. Ці три компоненти допоможуть нам у реалізації нашої спільної мети», - коментує представниця Благодійного Фонду «МХП – Громаді» Ольга Яценко.

У першому півріччі 2023 року спортивною організацією «Колос» проведено 35 обласних спортивних заходів, де у фінальній частині змагалося 4889 спортсменів та спортсменок. Також 119 учасників та учасниць з Вінниччини взяло участь у восьми Всеукраїнських змаганнях.

 «Співпраця з благодійним фондом «МХП-Громаді» допомогла Вінниччині стати найпотужнішим регіоном в професійному чоловічому волейболі. В збірній команді України, яка нещодавно стала срібним призером Золотої Євроліги-2023, є шестеро представників проєкту  МХП та троє вінничан», - зауважує голова Вінницької обласної федерації волейболу Микола Чумак.

В наш час, як ніколи, стає очевидною важливість фізичного, психологічного та ментального здоров’я українців та українок, оздоровлення та реабілітації.

«Сьогодні ми працюємо в умовах шаленого морального тиску через повномасштабну війну, але мусимо рухатись вперед і робити свою справу. Ми сьогодні на спортивному фронті. Усі заходи, які проводимо, на підтримку  Збройних Силх України, тож ми не маємо права зупинятися і повинні тільки посилювати нашу діяльність», - підсумовує Сергій Татусяк.

Читайте також, під час презентації меморіалу пам’яті загиблих Героїв у Вінниці виникли суперечки.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Валентин Вінницький

Читайте також