menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Вінницький регіон стане безпечнішим» – офіцерам громад вручили спецтехніку

02.11.2021 16:30

Вручення відбулось в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади»

У Вінниці на площі імені Василя Стуса вручили автомобілі та помпові рушниці поліцейським офіцерам громад. Наразі спецтехніку отримали 21 територіальна громада, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

«Поліцейський офіцер громади – не лише проєкт, це працюючий підрозділ, який вже набув достатнього рівня довіри. Найголовніше у ньому – співпраця з територіальними громадами та населенням, адже вони наближують поліцію і центральні органи виконавчої влади до місцевих жителів. Голови громад сьогодні передадуть своїм офіцерам автомобілі», - розповідає заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

Вінниччина одна з перших областей, котра долучилась до цього проєкту. На даний момент вже працює 31 поліцейська станція. Наразі співпраця налагоджується з усіма 63 громадами, аби у них була поліцейська станція, а офіцери громади працювали на вищому рівні.

Начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко зазначає:

«Весною підписали Меморандум, а вже із зими розпочалась робота. На даний момент 94 кандидати відібрано, 56 вже приступили до виконання функціональних обов’язків, а ще 36 проходитимуть чотирьохмісячне навчання. Сьогодні головам територіальних громад вручили 21 авто Renault Duster. Також для двох підрозділів дільничним офіцерам вручатимуть Peugeot 301 та Ford Transit для конвойної служби, придбані за кошти Національної поліції України. Я впевнений, Вінницький регіон стане безпечнішим».

Поліцейський офіцер громади Вапнярської територіальної громади Олександр Кривко ділиться враженнями:

«Участь у врученні автомобілів беремо вперше. Це хороша можливість для громади удосконалити роботу офіцерів. Перш за все, такі автомобілі дозволять легко пересуватись містом, ми зможемо частіше виїжджати, а відповідно – більше допомагати. Крім цього, такий проєкт підвищить безпечність нашої громади. Це буде оперативніше й навіть тому, що ми проживатимемо безпосередньо в територіальній громаді. Якщо говорити про ще подальший розвиток громади – то це встановлення додаткових камер відеоспостереження з відповідним обладнанням. Це полегшить роботу поліцейським, аби швидше розбиратись у ситуаціях і розкривати кримінальні та адміністративні правопорушення».

Сьогодні автомобілі отримали такі територіальні громади:

Вінницька міська, Жмеринська міська, Війтівецька сільська, Райгородська сільська, Джулинська сільська, Глуховецька селищна, Козятинська міська, Вороновицька селищна, Іллінецька міська, Калинівська міська, Вапнярська селищна, Шаргородська міська, Якушинецька сільська, Брацлавська селищна, Мурованокуриловецька селищна, Ладижинська міська, Немирівська міська, Тростянецька селищна, Крижопільська селищна, Чернівецька селищна, Станіславчицька сільська.

Нагадаємо, на Вінниччині відкрито ще два активних парки.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

 

Читайте також