menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінницький спортсмен виборов п'ять медалей на Чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону

02.02.2023 10:10

Він став найбільш успішним за підсумками змагань

Вінничанин Олександр Казік виборов три «золота» і дві «бронзи» на Чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на сайт Вінницької обласної військової адміністрації.

Національна паралімпійська збірна України посіла друге місце за загальною кількістю нагород на чемпіонаті світу. У доробку українських паралижників та парабіатлоністів 26 медалей: 5 золотих, 8 срібних та 13 бронзових.

Збірну України на світовій першості представляли 24 спортсмени з інвалідністю (15 з ураженням опорно-рухового апарату, 9 – з порушеннями зору) та 7 спортсменів-лідерів (гайдів) з 11 регіонів України.

Так, 13 українців вибороли нагороди чемпіонату світу-2023 і сім з них стали мультимедалістами.

Нагадаємо, Олександр Казік та Григорій Вовчинський завоювали медалі на Чемпіонаті світу з біатлону. А вже 26 січня у шведському місті Естерсунді проходив четвертий день парачемпіонату світу з біатлону та лижних перегонів. В цей день українська збірна здобула шість медалей, одну з яких до загальної скарбнички додав спортсмен з Вінниччини.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Вінницька обласна військова адміністрація




Читайте також