menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Вірю у їхні майбутні перемоги»: голова Федерації самбо у Вінницькій області про вихованців «Колосу» (ФОТО)

25.05.2022 21:15

Вінницькі спортсмени розповіли про важливість тренувань під час війни

Випробування зазвичай змінюють наше повсякденне життя. Особливо для спортсменів. Адже їм довелось змінювати звичний режим спочатку через пандемію, а зараз – через війну, на жаль, в Україні тимчасово призупинено проведення спортивних змагань. Втім, спортивні школи поступово відновлюють тренування офлайн. Так, запрацювало відділення дзюдо та самбо Вінницької обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос». Тренери – викладачі Юрій та Валерія Осіпяни, Людмила Краснянська докладають всіх зусиль, щоб спортсмени повернулисьу потрібну спортивну форму. I-VIN.INFO дізнався у вихованців про їхні тренування та майбутні плани попри війну.

Свою думку про тренування та успіхи учнів розповів батько вихованця спортивної школи «Колос» Ігор Валявський. Його син Всеволод у свої 7 років займається дзюдо майже 2 роки. Батько додає, що помітив, як за цей час юний спортсмен став витривалішим, жвавішим і впевненішим у собі.

«Йому дуже подобається займатись, подобається колектив. У них дружня, навіть сімейна, атмосфера. Імпонує індивідуальний та досвідчений підхід до дітей з боку тренерів. Враховуючи такі важкі обставини у нашій державі, і те, що усе навчання проводиться дистанційно, дітям дуже не вистачає живого спілкування між собою. Тому вдячний нашим тренерам, що вони змогли продовжувати заняття», - розповідає Ігор Валявський.

Його син Всеволод поділився, що у секції в нього дуже багато друзів. Також розповів, що після тренувань ходить з ними грати в футбол на стадіоні. Так він більше проводити час з друзями.

«Тепер завжди приношу з собою м’яча, аби після тренувань ще й у футбол пограти. А завдяки заняттям я став сильнішим, і став розуміти, що таке боротьба. Наприклад, трохи знаю, як виконати різні захвати, кидки, як потрібно робити колесо і таке інше. Мій улюблений прийом – це бокова підніжка», - поділився Всеволод.

В майбутньому він мріє стати чемпіоном і представляти Україну на міжнародній арені. Серед вихованців «Колосу», які представляли нашу державу на міжнародних змаганнях,майстер спорту Ураїни Олексій Липко. У 2021 році він здобув срібну медаль на чемпіонаті Європи з боротьби самбо на Кіпрі у місті Лімассол під керівництвом тренера Юрія Осіпяна. Вінничанин представляв Україну у ваговій категорії до 79 кг. Наразі для I-VIN.INFO Олексій Липко поділився своїми планами:

«Раніше ми активно готувались до змагань. Проте через війну певний час припинились повноцінні тренування. Зараз поступово все відновлюємо. І обов’язково будемо готуватись до змагань всіх рівнів. Основна мета – виграти золоту медаль на чемпіонаті світу, тим самим достойно представити нашу Україну на міжнародній арені».

Президент Федерації самбо у Вінницькій області Турал Багирзаде також долучається до тренувань провідних вихованців спортивної школи. Проводить з ними розминку та спаринги. Як розповів Турал Багирзаде, Федерація самбо у Вінницькій області вірить в успіх вихованців спортивної школи «Колос»:

«Зараз тренуюсь тут, тому що завжди радий допомогти, дати поради юним спортсменам. Я знаю, у них дуже гарний потенціал, і щиро вірю у їхні майбутні перемоги. Впевнений, що ці дівчата та хлопці займатимуть найвищі сходинки на п’єдесталах у різних змаганнях: на чемпіонатах України, Європи та світу».

Нагадаємо, вінничанки у складі збірної України з волейболуздолалисуперниць із Чехії.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал

Фото: Руслана Сивак

Читайте також