menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Військовий з Вінниччини врятував побратимів та отримав Орден «За Мужність» ІІІ ступеня

07.03.2023 16:30

Він евакуював командира та побратимів на фронті

Військовому Івану Ковалю 28 років. Він із Гніванської громади. Був в АТО, а колиповернувся додому, виховував новонародженого сина, працював водієм. Проте повномасштабне вторгнення з 24 лютого 2022 року, знову забрало чоловіка на війну. Там на фронті він врятував командира та побратимів, за що отримав Орден «За Мужність» ІІІ ступеня. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на «Вінниця.info».

Іван Коваль навчався у Чернятинському коледжі. Далі навчався у Вінницькому аграрному університеті. За професією – агроінженер.

«А вже в 2014 році вперше відчув, що таке війна. Був в АТО, майже два роки. Там здобув перший бойовий досвід. В 2016 році повернувся додому. Працював водієм. Захоплювався спортом, грав у футбол. Минулого року, коли почалось повномасштабне вторгнення – я відразу зібрав речі і пішов у військкомат», - каже Іван.

Він тримав оборону Києва. Потім працював на інших напрямках. Наприклад, у Херсонській області він врятував життя своєму командирові. Іван евакуював його, який залишився без ніг. вивезення Також вивіз трьох поранених.

«Ми протитанкісти. Тоді я залишився на позиції, а мої побратими разом із командиром поїхали на пікапі на нульову лінію фронту. Адже наше завдання виїхати на вогневий рубіж, знищити противника й оперативно втекти із-під ворожого удару. Того дня зателефонували мені побратими і повідомили, що їх автівка підірвалась на міні, а мій командир поранений і втратив кінцівки. Я сів в автомобіль і швидко поїхав забирати командира та своїх побратимів», - говорить боєць із позивним Смурфик.

Найбільша нагорода для Івана Коваля – бути цілим та неушкодженим. Зараз найбільше мріє про перемогу і повернення додому, до своєї сім’ї. а нещодавно отримав Орден «За Мужність» ІІІ ступеня.

«Наша бригада також зупинила штурм окупантів в Донецькі області. Нас було 14 людей протитанкістів разом із морпіхами та два батальйони тероборони. І ми не дали рашистам прорватися до села Времівка, Великої Новосілки. Нам дуже допомагають волонтери. А ще Євгеній Азарний купував і передавав нам автомобілі та дрони», - говорить Іван.

Читайте також, «Поспішати на допомогу та евакуйовувати поранених під обстрілами»: історії бійців з Вінниччини.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: vinnitsa.info




Читайте також