menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вогонь сутичок на татамі: Всеукраїнський турнір з самбо розпочався у Вінниці (ФОТО)

15.08.2023 20:40

Молоді самбісти та самбістки змагатимуться за звання найкращих на турнірі з самбо «Кубок «Юна Україна»

Молоді спортсмени та спортсменки з різних куточків України сьогодні зібрались у Вінниці для того, щоб в запеклих сутичках на татамі отримати звання чемпіона України з самбо. Окрім цього самбісти та самбістки змагатимуться за місця у складі національної збірної України. I-VIN.INFO побував на відкритті Всеукраїнського турніру з самбо «Кубок «Юна Україна».

Всеукраїнський турнір «Кубок «Юна Україна» проводиться серед юніорів, юніорок (19-20 років), юнаків та дівчат старшого віку (17-18 років). На цих змаганнях спортсмени та спортсменки демонструватимуть навички зі спортивного та бойового самбо.

«Хочу привітати усіх причетних із початком головної події в українському самбо цього року. Турнір «Кубок «Юна Україна» і Кубок України серед чоловіків та жінок, я думаю, що це найулюбленіші змагання для всіх спортсменів. Адже ставати чемпіоном України дуже приємно та дуже престижно. Бажаю також тим, хто сьогодні, можливо, не виграє, щоб вони все одно відчували себе переможцями та продовжували свій переможний шлях», - зазначив під час відкриття змагань заступник міністра молоді та спорту України Матвій Бідний.

На змагання прибули найкращі молоді спортсмени та спортсменки з усієї України. Протягом трьох днів у Вінниці вони змагатимуться за звання чемпіонів та чемпіонок України.

«Я приїхав з міста Кривий Ріг, займаюсь самбо з десяти років, тобто, вже років сім я у цьому спорті себе проявляю. Маю перший дорослий розряд, а також займав раніше третє місце на чемпіонаті України. Сьогоднішні змагання за своїм масштабом не стоять поряд із минулорічними – розмах суттєво збільшився. Це наймасштабніші змагання, на яких я виступав. Тут багато достойних суперників, але мені вдалося вийти у фінал моєї вагової категорії. В фіналі мене теж чекає дуже сильний суперник, але я високо оцінюю свої шанси на перемогу», - розповів юний самбіст Данило Бойко.

Всеукраїнський турнір «Кубок «Юна Україна» несе на собі також і благодійний характер, адже на цих змаганнях збирають кошти на підтримку ЗСУ.

«Те, що ми сьогодні проводимо змагання згідно усіх календарних планів – це заслуга спортсменів та тренерів, що продовжують готуватися до змагань і тих спортсменів та тренерів, які боронять нашу державу зі зброєю в руках. На сьогоднішній день близько п’ятисот членів Національної федерації самбо України воюють на фронтах. На жаль, серед них є і загиблі, яких ми сьогодні згадуємо», - розповів президент Національної федерації самбо України Вадим Рогач.

Ці змагання є відбірковим етапом до складу національної збірної команди України з самбо, яка буде представляти нашу державу на міжнародній арені. Саме тому усі учасники та учасниці турніру надзвичайно вмотивовані показати свою майстерність та заслужити право захищати синьо-жовтий стяг на європейському та світовому рівні.

«Завтра виступатимуть шестеро моїх вихованців, усі вони «колосовці». На цьому турнірі є багато різних спортсменів. Перший, другий та третій розряд – багато сильних спортсменів. Тому я не буду наперед загадувати щодо результатів моїх хлопців. Це бойовий вид спорту, це боротьба – тут все що завгодно може відбутись. Проте, як мінімум на двох своїх вихованців я покладаю великі надії. Останнім часом у Вінниці проводять дуже масштабні змагання із самбо, це не може не радувати. Взагалі, помічаю певний розквіт самбо в Україні зараз. Сподіваюсь, що це продовжиться і надалі», - зазначає тренер з самбо та дзюдо спортивного товариства «Колос» Юрій Осіпян.

Всеукраїнський турнір з самбо «Кубок «Юна Україна» стане не тільки грандіозною ареною для змагання молодих спортсменів і спортсменок, але й важливим кроком у підготовці національної збірної. Їх майстерність і волелюбний дух належним чином підкреслюють високий статус цих змагань. Спортивний дух та солідарність зі справжніми героями – бійцями, що захищають державу, надають цьому турніру особливого значення. Українське самбо завжди відзначалося високими досягненнями, а ці змагання є важливим етапом на шляху до подальших спортивних висот та міжнародних перемог.

Читайте також, міжнародний турнір «WarsawаCup» як контрольний старт перед чемпіонатом Європи.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Валентин Вінницький

Читайте також