menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Вони віддали найдорожче – своє життя»: у Вінниці організували Чемпіонат України в пам’ять про загиблих спортсменів (ФОТО)

12.03.2024 16:00

Пройшов Чемпіонат України з боксу

Вчора у Вінниці відбулося відкриття Чемпіонат України з боксу серед юніорів 2008-2009 років народження в пам’ять про загиблих під час війни боксерів та тренерів. Востаннє Вінниччина приймала Чемпіонат України ще у 2015 році. На змагання з’їхалися спортсмени з 24 областей. Як проходили змагання, розкаже I-VIN.INFO.

Цього разу на чемпіонат зібралися спортсмени Волинської, Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та з міста Київ. 

Як зауважив начальник Вінницької обласної військової адміністрації, голова Відділення Національного олімпійського Комітету України у Вінницькій області Сергій Борзов, цей чемпіонат присвячений загиблим боксерам недаремно. Адже чимало з них віддали своє життя заради вільної України, покинувши свою спортивну кар’єру.

«Вони віддали найдорожче – своє життя. Це безстрашні хлопці, які не вагаючись пішли на фронт. Світла пам'ять Героям! А юним спортсменам бажаю перемоги. Вдосконалюйте себе, та вірте у себе!», - каже Сергій Борзов.

Як розповів голова комітету по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський, на змаганнях присутні й військові, які наразі проходять реабілітацію у Вінниці.

«Цей Чемпіонат України говорить про те, що ми пропри все розвиваємось, рухаємось вперед та представляємо світу себе як незламну націю. Не забувайте української мови. Вона є запорукою нашої волі та ідентичності. Слава Україні!», - виголосив Сергій Краєвський.

За словами віцепрезидента міжнародної федерації боксу AIBA, благодійника, мецената спорту Володимира Продивуса, зараз надзвичайно важливо підтримувати дітей, адже через війну у них є багато травм, тривожності, невпевненості в собі.

«Звісно, через війну бокс не так розвивається, якби нам того хотілося. Але в нас все одно є багато дітей, які хочуть займатися і їздити на змагання. Зараз дійсно важкий період для України, проте мене приємно дивує, що у молодого покоління є ось це бажання бути сильними і займатися спортом попри все. Наші діти вже доволі морально сильні, бо стикнулися з таким поняттям, як війна. На мою думку, їм і надалі треба приділяти велику увагу та підтримувати у всіх починаннях, а також розвивати бокс у різних містах України. Головне, аби було спільне бачення цього розвитку у Федерації боксу України», - запевняє Володимир Продивус.

Загалом на рингу змагатимуться 448 учасників та учасниць. Команду нашої області представляють 27 хлопців та 5 дівчат. Переможці змагань представлятимуть Україну на майбутньому Чемпіонаті Європи.

 Нагадаємо, вінничани здобули перемоги на чемпіонаті світу з парабіатлону.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак (i-vin.info).

Читайте також