menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вперше у Вінниці провели майстер-клас з боксу від титулованих спортсменів (ФОТО)

26.02.2023 16:00

Такі майстер-класи на підтримку ЗСУ планують організовувати надалі постійно

У Вінниці вперше пройшов майстер-клас із боксу «Сильна молодь – майбутнє країни». Захід організували на підтримку спецпідрозділу Головного управління розвідки, а проводили його професійні титуловані боксери світового рівня, повідомляє I-VIN.INFO.

«Цей майстер-клас організований на підтримку спецпідрозділу ГУР, де служать мої друзі. У них є потреба в деяких речах, а особливо – в ремонті автомобіля, який якраз рихтують у Вінниці. Доєднатись до майстер-класу було багато охочих. Сьогодні приїхали дорослі й діти з Вінниці та області, а також представники Федерації боксу Київської області. Учасники майстер-класу прагнуть дізнатись щось нове та повчитись у професіоналів. Тож складнощів з організацією не виникало», - розповідає ініціатор події та власник бійцівського клубу «Легіон-13» Микола Вогнивий.


І, як додає керівник обласної федерації ММА Володимир Соляр, такі заходи планують зробити традиційними. Відтак, кожного разу буде новий вид єдиноборства на який запрошуватимуть різних майстрів спорту, адже головне – популяризація всіх видів спорту і підтримка наших воїнів.

Та вже на вчорашньому майстер-класі було багато учасників, хлопців та дівчат, які хотіли потренуватись із, зокрема, майстром спорту міжнародного класу, бронзовим призером чемпіонату Європи та світу, учасником команди «Українські отамани» Володимиром Матвійчуком:

«Мій спортивний шлях розпочався ще з п’ятого класу, але тоді я почав займатись футболом. Вже згодом після вступу до коледжу ми більше займались боксом, то так і перейшов на цей вид спорту. І мене затягнуло. Я родом з Бердичева і займався тоді у бійцівському клубі «Бойова рукавичка». Після трьох років занять боксом пішов служити в лави ЗСУ і з федеральним спортклубом армії розпочалась моя велика спортивна кар'єра. Звідти потрапив на чемпіонат світу серед військовослужбовців, де виборов 3-є місце. Далі – до Збірної команди України і багато років поспіль виборював чемпіонські титули. Одного разу став чемпіоном України, три рази – срібним призером і шість разів – бронзовим. Потім – призером Європи, учасником Олімпійських ігор і команди «Українські отамани». Так, 12 років представляв команду в Збірній України на різних міжнародних рівнях. Варто лиш пам’ятати: без праці не буде результату, тому що талант – це 10% успіху».

Іншим тренером, який проводив майстер-клас, був Заслужений майстер спорту України, чемпіон світу за версією WBC Віктор Постол:

«Мій спортивний шлях розпочався з 12 років у селі Велика Димерка, де я й проживаю. Одного дня прийшов до школи і побачив напис на стіні, що набираються діти для заняття боксом. І ось вже 27 років займаюсь боксом. До цього, звісно, ще займався футболом та баскетболом, але бокс – це моє, тому залишився в цьому виді спорту. Наразі ж задумуюсь про ще один-два бої і, можливо, почну тренувати дітей. У цьому спорті варто бути наполегливим, сильним, витривалим і старанним. А початківцям варто поставити собі мету. У мене була ціль стати Олімпійським чемпіоном, але, на жаль, не вийшло. Тому вирішив стати чемпіоном світу з професійного боксу, що власне й вдалось».

І про важливість проведення спортивних заходів під час повномасштабної війни наголосив президент Вінницького обласного осередку Національної Федерації змішаних єдиноборств ММА Сергій Кудлаєнко:

«Ми вчергове акцентуємо, що будь-які наші спортивні заходи в першу чергу направлені на допомогу Збройним силам України. Дякуючи нашим ЗСУ, торік ми зайняли 1 місце на світовому турнірі з ММА, що проходив в Дубаї. Сьогодні у Вінницькій області відбувається багато турнірів, і завдяки цим благодійним заходам нам вдається зібрати кошти на допомогу військовим. Для нас велика честь, що приїхали майстри з боксу такого рівня і що наші діти будуть мати можливість з ними не просто познайомитись, а й навчитись чомусь для майбутніх перемог».

Нагадаємо,«Після нашої перемоги спортивних змагань побільшає» – директор спортшколи на Вінниччині.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Валентин Вінницький



Читайте також