menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вперше у Вінниці успішно пересадили серце

07.04.2023 13:45

У Вінниці понад 4 години проводили операцію з трансплантації серця

Сьогодні у Вінниці зробили першу операцію з трансплантації серця. Провели пересадку в лікарні імені Миколи Пирогова. Оперували кардіохірурги з Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова за підтримки директора інституту Амосова Василя Лазоришинця, з Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова та лікарі з Вінницької обласної клінічної лікарні імені Миколи Пирогова. I-VIN.INFO поспілкувався з лікарем-кардіологом Романом Буряком, який долучився до операції, а ще дізнався останні подробиці унікальної події.

Пацієнту, який отримав можливість на життя та нове серце, 42 роки. Як розповів для I-VIN.INFO Роман Буряк, на Вінниччині це перша подібна операція.

«Раніше була лише спроба, а цього разу все вдалося. Ми довго готувалися до цього. Були виїзди і по районах області. Проводили роботу з лікарями і пропагували трансплантацію. Зараз тільки закінчилась операція, тому ще зарано казати про стан пацієнта. Наразі стабільний стан, але він ще в реанімації. Також хочу подякувати за допомогу Національному інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова і лікарям з клінічної лікарні імені Пирогова», - каже Роман Буряк.

Завдяки злагодженій роботі лікарів з Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова, Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова та Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова, вдалось провести успішну операцію такого рівня.

Також цієї ночі лікарі Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова провели операцію із трансплантації нирки. Тільки за останні 3 місяці професійною командою трансплантологів Вінниччини пересаджено три нирки і одне серце.

Читайте також, «працівників не вистачає, аби провести пацієнтів до укриття»: вінницька лікарня потребує ліфту.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: сторінка у Фейсбуці Сергія Борзова.



Читайте також