menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Впродовж року реалізовуватимуть проєкт «Леонтович єднає континенти»

05.02.2022 16:00

Найкращими хоровими колективами України, Центральної Європи та Америки передбачено встановлення рекорду із внесенням в Книгу Рекордів України

До 145-річчя композитора Миколи Леонтовича планують заспівати 145 творів його творів, аби встановити новий рекорд «Щедрика». Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на сайт Вінницької обласної державної адміністрації.

Рекорд оголошать в грудні, а записи творів будуть висвітлюватися на Youtube каналі. Проєкт «Леонтович єднає континенти» має на меті довести, що Микола Леонтович - всесвітньовідомий композитор та «Щедрик – мелодія Вінниччини».

Довідково:

100 років тому текст української щедрівки перекладали французькою, фламандською, іспанською та іншими мовами. А 5 жовтня 1922 року український хор дав прем’єрний концерт у найпрестижнішому концертному залі Нью-Йорка Carnegie Hall. В цей день відбулась американська прем’єра «Щедрика». І згодом це назвуть першим проєктом культурної дипломатії в історії модерної України.

Нагадаємо, на Вінниччині започатковують акцію на постійній основі.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: Вінницька обласна державна адміністрація 

 


Читайте також