menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Все з нуля»: на Вінниччині відкриють реабілітаційне відділення

09.08.2023 14:15

Облаштують додаткові ліжка у відділені

У Калинівській центральній лікарні на Вінниччині через кілька місяців запрацює нове реабілітаційне відділення. Наразі вже встановили частину сучасного обладнання, тривають подальші роботи. У відділенні планують проводити реабілітацію для військовослужбовців та інших пацієнтів, інформує I-VIN.INFO.

Ремонтні роботи відбувалися протягом минулого року. Вже провели реконструкцію палат, аби забезпечити максимальний комфорт для хворих. Оновили маніпуляційну зону, санітарні приміщення, душові та робочі кімнати медичного персоналу. Всі ці завдання успішно виконали власними зусиллями та за підтримки благодійних організацій.

Як розповів голова Калинівської територіальної громади Василь Поліщук, для придбання матеріалів на ремонт виділили кошти з бюджету. А виконавцями всіх робіт стали працівники господарського відділу медичного закладу. Цей досвід надихнув працівників лікарні на аналогічний ремонт у терапевтичному відділенні. Тут вони планують створити реабілітаційне відділення, що буде мати в наявності 20 ліжок. Ця ініціатива є надзвичайно важливою для Калинівської громади, оскільки у них є чимало захисників, які потребують післяопераційної реабілітації.

Як розповів для I-VIN.INFO Василь Поліщук, наразі будуть орієнтувати облаштування та роботу нового відділення для реабілітації військовослужбовців. Для цього у громаді вже отримали ряд вимог, яким має відповідати реабілітаційний центр.

«Наразі будемо орієнтуватися на свої можливості. Звісно, хочемо, аби у центрі можна проходити різні процедури та лікування. Для цього потрібно враховувати всі стандарти, мати відповідну сертифікацію. Також провести навчання для медпрацівників. А ще плануємо облаштувати паркову зону, щоб можна було прогулятися, відпочити на вулиці. Так до пацієнтів зможуть навідуватися близькі, а свіже повітря завжди йде на користь здоров’ю. Плануємо завершити роботу над відділення через 3 місяці. І прагнемо постійно оновлювати наші віділення у лікарні», - розповів Василь Полішук.

У харчоблоці провели заміну електропроводки, зняли стару кухонну плиту і встановили нову систему для подачі та очищення води. Також облаштували нове обладнання, надіслане благодійниками з Франції. Завершили ремонт харчоблоку, кардіологічного та інфекційного відділень. Працівники лікарні внесли важливі зміни для покращення обслуговування пацієнтів.

«Це приклад якісної співпраці між керівництвом лікарні й територіальною громадою. Тут ми бачимо, що медичний заклад має підтримку. Це дуже важливо. Питання реабілітації зараз гостро стоїть для кластерних лікарень. Калинівська лікарня – заклад загального профілю, для якої це не є обов’язковим. Однак, вони уже розпочали роботу у цьому напрямку. Важливо, що під час війни заклад продовжує розвиватися й дбати про своїх пацієнтів», - відзначила директорка департаменту охорони здоров'я Ольга Задорожна, повідомляє пресслужба Вінницької ОВА.

Нагадаємо, «медичний» чат-бот створили для вінничан.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vin.gov.ua

Читайте також