menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Всі бочки з водою «Піонами» розстріляли», - мешканці Миколаєва потерпають від постійних обстрілів (ФОТО)

Артилерією «накривають» приватний сектор міста

Щодня житлові райони Миколаєва обстрілюють з артилерії. Ворожі позиції знаходяться на відстані близько 40 кілометрів від міста, тому «Піони» (самохідні артилерійські установки, які стріляють на 47,5 кілометрів, а вага одного снаряду сягає 110 кілограмів) «накривають» два райони – Інгульський і Корабельний. За словами місцевих мешканців, якраз «Піони» особливо активізувались протягом останніх двох тижнів. На території приватної садиби в Корабельному районі снаряд розірвався поблизу будинку. Наслідки вибухів І-VIN.INFO зафіксував разом з вінницькими та миколаївськими волонтерами.

На подвір’ї будинковолодіння вже зранку кипить робота: рятувальники зафіксували пошкодження, щоб оцінити розмір шкоди. Власники будинку прибирають уламки розтрощених вікон (скло вони обклеїли скотчем, тому уламки не розлетілись повсюди), показують руйнування.

«Бачте, веранду зовсім розбомбило: і вікна, і стіни. А впало на город, половини сливи немає, помідорів немає. І до обох сусідів долетіло, стіни пошматувало, вікна і шифер. Розліт осколків великий, дістає кругом. Добре, що нікого на вулиці не було, бо траплялось, що люди гинули, ноги-руки відрізало. Це дуже страшно», - розповідає пані Катерина.

Показує старий сейф, який осколком «прошило» наскрізь. Ще далі на подвір’ї стоїть ємність з неіржавіючого металу.

«Ніби хтось розірвав, а ще ж така міцна сталь. А з людиною що може бути, якщо попаде, страшно подумати. Порозбивало бетонний паркан, пробило усі металеві конструкції. Але найгірше, що продірявило всі наші бочки з водою. У нас же велика проблема, з крану лише тече технічна вода. Тому привозимо і наливаємо питну у великі бочки. А тепер жодної не залишилось, і води немає», - скаржиться жінка.

У тридцяти метрах від вирви, утвореної вибухом снаряду – господарчі будівлі. Тут є також курник, загороджений сіткою «Рабиця».

«Якось курей не зачепило, всі цілі. Але перелякані, не знаю, що будуть тепер нестися. Ми й не виїхали звідси, бо кури, куди ми їх дінемо? І город треба доглядати. Зараз такі ціни у магазинах, що надіятися треба тільки на себе. Що виростимо на городі, такі запаси й матимемо», - переконаний пан Олег.

На сусідній вулиці спостерігаємо «приліт», який був на початку червня. Місцевий мешканець Віктор, який живе навпроти, каже, що летіло з боку Херсона:

«Ось чітко видно, що сліди від осколків лягають по діагоналі дороги, якраз добре видно маршрут, звідки прилетіло».

Ще далі яму на другорядній вулиці досі не засипали, адже снаряд пошкодив водогін. Його вже полагодили.

«А яма такого розміру, що туди автомобіль влізе. Отакі «подарунки» до нас прилітають», - каже місцевий мешканець Анатолій.

Місцевий мешканець Дмитро зауважує, що через часті обстріли з цих двох районів повиїжджали майже усі мешканці. Мовляв, окупанти цього й добиваються: залякати, щоб люди їхали з Миколаєва.

Пані Валентина ночує в бомбосховищі, і зазначає, що раніше до 100 людей приходило сюди щоночі:

«Зараз, дійсно, виїхали майже всі, особливо з дітьми, з нашого району. Нас же попередили, що з Інгульського та Корабельного районів краще виїхати. Тому нас тут мало. Приходять ті, у кого підвалу немає, або ж він не дуже глибокий. Бо снаряди і ракети летять якось неприцільно, і не знати, де впадуть. Я вчора з городу ледь встигла добігти до будинку, як гупнуло на сусідній вулиці. Посікли дротики з того снаряду усі вулики товаришу мого чоловіка. Він сам дивом живим залишився. Це жах!»

Нагадаємо, Герой України з Вінниччини командує обороною на Ізюмському напрямку.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Тетяна Щербатюк

Читайте також