menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Встановила особисті рекорди»: учасниця змагань для юних легкоатлетів у Вінниці (ФОТО)

12.01.2024 18:10

Стартували відкритті змагання з легкої атлетики для юних спортсменів

Сьогодні у Вінниці розпочалися відкриті змагання з легкої атлетики «Кубок Поділля». За призові місця та нагороди змагалися юнаки та дівчата 2007 року народження та молодші. Вони долали короткі та довгі бігові дистанції, здійснювали стрибки з жердиною та у висоту. В рамках цих змагань також проводилися змагання «Do like Olympians». Крім того, юнаки змагалися у штовханні ядра. Про перебіг змагань та враження учасників повідомляє далі I-VIN.INFO.

Відкритті змагання з легкої атлетики «Кубок Поділля» тривають з 12 по 13 січня. Саме сьогодні відбулося їх офіційне відкриття. Змагання проводяться на базі Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос». На початку заходу спортсмени, їхні близькі, організатори та гості «спортивного свята» вшанували загиблих Героїв України, усіх захисників та захисниць, які віддали своє життя заради миру на нашій землі. Також з рукою на серці прослухали гімн України. Як зазначив виконавчий директор Відділення Національного Олімпійського комітету у Вінницькій області Сергій Пліхта, у комітеті відбулися кадрові зміни, також оновили систему роботи і тепер планують більшу увагу приділяти спорту та його популяризації. Особливий акцент будуть приділяти олімпійським видам спорту.

«Плануємо краще фінансово забезпечувати спортсменів з олімпійських видів спорту, які в майбутньому представлятимуть Вінниччину. В нашій області є спортсмени, які можуть отримати ліцензію на участь в Олімпіаді-2024. Ми в комітеті прагнемо, аби на Вінниччині було більше хороших спортсменів. Коли проводимо різні наради в комітеті, спілкуємось із самими спортсменами, тренерами. Найбільше вони зараз потребують спортивного устаткування, харчування та фінансування усіляких відряджень», - зауважує Сергій Пліхта.

Виконавчий директор додає, що і в громадах популяризують та підтримують спорт. Також сьогодні були присутні спортсмени з великим досвідом, які колись брали участь в Олімпіаді, Майстери спорту міжнародного класу Руслан Яременко, Петро Сарафинюк та Заслужені тренери України Віктор Постемський, Павло Дмитревський, В'ячеслав Мельничук. Вони також сьогодні підтримували молодих спортсменів. На змаганнях було багато учасників з Вінниці та області. Серед них і Оля Грінчук. Легкою атлетикою вона займається менше року. Змагалась сьогодні у таких видах спорту: біг на 800 метрів, біг з бар’єром на 60 метрів, стрибки у довжину, висоту та штовхання ядра. На цих змаганнях їй вдалося здобути третє місце з п’ятиборства.

«Перед початком змагань дуже хвилювалась та боялась. Навіть плакала сьогодні, настільки було багато емоцій. Проте все виконала. Навіть встановила особисті рекорди, які раніше не вдавались. Коли я спробувала та отримала задовільний результат, тільки тоді перестала хвилюватися. Якщо згадати перші заняття з легкої атлетики, майже нічого не виходило. Лише згодом все вдавалося. А початківцям раджу спробувати свої сили у легкій атлетиці і не хвилюватися на перших змаганнях», - каже Оля.

Старший тренер збірної команди Вінницької області з легкої атлетики Вадим Поляк виступав на змаганнях й у ролі судді-хронометриста. Каже, що сьогодні є спортсмени та спортсменки, які гарно підготувалися і на попередніх забігах показали хороші результати.

«Є громади, які на Вінниччині показують найкращі результати та є найактивнішими. Це Ямпільска, Мурованокуриловецька, Барська, Хмільницька, Жмеринська. Звісно, спортсмени з Вінницької громади також показують хороші результати на змаганнях. Легка атлетика на те і прекрасна, що вона кожному дає право вибору на той вид спорту, який до вподоби. Бо тут і метання ядра, і біг, і стрибки, і багато чого іншого.Головне - не боятися та спробувати себе у спорті», - запевняє Вадим Поляк.

Нагадаємо, «Представництво росіян та білорусів на іграх буде мінімальне», – виконавчий директор вінницького відділення НОК.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак.


Читайте також