menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Введення карантинних обмежень: деталі роботи шкіл та «Пунктів незламності» у Вінниці

27.01.2023 20:55

Як працюють школи, враховуючи карантинні обмеження, та чи функціонують за таких умов «Пункти незламності»

Більшість шкіл у Вінницькій міській ТГ працюють у змішаному режимі. Тобто, частина класу або цілий клас навчається тиждень офлайн, а тиждень – онлайн. Або частина учнів, які виявили бажання навчатися офлайн, працюють в класі, а діти на онлайні працюють в синхронному і асинхронному режимах. Станом на 19 січня таких закладів 37. Є заклади, у яких учні вийшли повним складом, чотири школи працюють очно і 11 продовжують працювати дистанційно, повідомляє I-VIN.INFO.

Карантинні обмеження

Віднедавна у школах запровадили протиепідемічні заходи. Адже дію карантину через COVID-19 продовжено на території України до 30 квітня 2023 року.

Відповідно, слід дотримуватися Постанови головного державного санітарного лікаря України від 28.11.2022 №1 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

У ній зазначено, що вхід до приміщення закладу освіти усіх учасників освітнього процесу, зокрема батьків здобувачів освіти, можливий за умови використання засобів індивідуального захисту. Засоби індивідуального захисту можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Водночас під час пересування приміщеннями закладів освіти рекомендується використання захисних масок:

-для учнів 1-4 класів вхід та пересування приміщеннями закладу освіти дозволяється без використання засобів індивідуального захисту.

-здобувачі освіти старші 12 років обов’язково використовують індивідуальні засоби захисту в процесі пересування приміщеннями закладу освіти, незалежно від їхнього вакцинального статусу.

Окрім карантинних обмежень, під час воєнного стану важливим є те, що у закладі освіти може перебувати та кількість дітей, на яку розрахована місткість укриття. Одночасно з учасниками освіти в укритті закладу освіти не можуть перебувати сторонні люди.

За словами директорки департаменту освіти Вінницької міської ради Оксани Яценко, подальша організація освітнього процесу в закладах освіти залежатиме від безпекової та епідемічної ситуації на території громади. Наразі ж епідеміологічна ситуація по закладах освіти залишається стабільною. Вони забезпечені в необхідному обсязі миючими та дезінфікуючими засобами.

«Пункти незламності»

Вони функціонують у 30 комунальних школах міста із 36. Освітній процес за очною або змішаною формами здійснюється у 24 школах, на базі яких і функціонують ці «Пункти Незламності». Та Оксана Яценко наголошує, що під час навчального процесу вони не працюють, оскільки продовжили дію карантину через COVID-19.

Загалом, такі пункти працюють для недопущення випадків переохолодження, загибелі та травмування людей в умовах повної відсутності енергопостачання на території Вінниччини. Якщо говорити про настання надзвичайної ситуації, то через дві години з моменту отримання офіційного повідомлення від начальника Вінницької ОВА розгортаються «пункти незламності».

Там можна буде зігрітись, випити гарячий напій, воду, розігріти їжу, принесену з собою, зарядити ґаджет, приєднатись до мережі інтернет та скористатись інтернет зв’язком до 15 хвилин. Отримати ці послуги можна після пред’явлення черговому у пункті документу, що посвідчує особу.

Довідково:

Критичними ситуаціями рахуються такі випадки як тривала відсутність електропостачання (стан блекауту), відсутність мобільного зв’язку, опалення, водопостачання та водовідведення.

Нагадаємо, у вінницькому медичному університеті – нова ректорка.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: myvin.com.ua, presspoint.in.uа

Читайте також