menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Як провести зимові вихідні вінничанам

16.01.2022 09:15

Поради, аби ваші зимові вихідні були такими ж незабутніми, як літні

Є багато видів активного та пасивного відпочинку. Хоч взимку і холодно, і не завжди виникає бажання кудись йти, проте не потрібно забувати про необхідний мінімум фізичних навантажень. До того ж, вони можуть залишити приємні спогади на все життя. I-VIN.INFO підготував перелік речей, котрі можна робити зимовими вихідними як родиною, так і самостійно.

Похід в гори. Це завжди актуально, адже однією з мрій у нас буває підкорення вершини. Тому краще їхати туди, куди ви хотіли потрапити найбільше. Проте не забувайте за безпеку. Як же краще обрати гори? Наприклад, вершини, які не потребують особливого спорядження і відносно легкі для підйому або складніші у підйомі, котрі мають доволі крутіші). І звісно це гори, де багато відкритих ділянок з великою кількістю стрімких спусків.

Катання на лижах, санках, ковзанах, сноутюбах, сноубордах. Це найактивніший вид відпочинку, який тільки може бути. Якщо не вистачає швидкості та драйву, можна спробувати один з видів катання на ваш смак. Нехай це вже давно відомі усім види розваг, та вони піднімуть ваш настрій і додадуть яскравих барв.

Поїхати на ферму взимку. Ви зможете відчути різницю між поїздкою туди в холодну пору на відміну від теплої. В Україні є список найпопулярніших серед відвідувачів ферм. Фермерські господарства, які відкриті для туристів, є в кожній області. Там можна навчитися варити сири, спробувати мед, навчитися доїти козу, вирощувати равликів чи жаб та багато іншого.

Відвідати фабрику ялинкових прикрас. Це найкращий подарунок дітям на новорічні свята. Саме тут ви зможете побачити на власні очі, як виготовляють ялинкові прикраси у всіх етапах: робота зі склом, малюнки, упакування. Крім цього, матимете змогу придбати якусь з іграшок.

Якщо говорити про цілком домашні забави, то можна розпочати з незвичайного заняття - морозні бульбашки. Пізнавально навіть для дорослих. Під час сильного морозу вийдіть на вулицю та видуйте мильну бульбашку. Через кілька секунд на її поверхні почнуть з’являтися льодові гілочки і складатися в красиві зірочки та квіти.

Зимовий пікнік. Відправляючись до лісу або парку прихопіть з собою термос з гарячим чаєм, паперові стаканчики та смаколики. Продукти та посуд можна привезти на санях. А згодом покатайтесь з найближчої гори.

Прикрасьте подвір’я ліхтарями зі снігу й криги. Для цього можна налити води в повітряні кульки і почекати доки вона замерзне на певну глибину. Потім дістаньте майбутній ліхтарик з кульки і вилийте з середини зайву вод. У ваших руках справжній плафон, в який можна поставити свічку. Тільки не забудьте зробити невеликий отвір зверху плафона, щоб всередину потрапляло повітря, необхідне для горіння.

Нагадаємо, що варто знати вінничанам перед зимовим походом.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: з вільних джерел



Читайте також