menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Єдина професійна жіноча волейбольна команда Вінниччини привезла перемогу з Тернополя (ФОТО)

28.08.2021 19:40

Команда «Медуніверситет-ШВСМ» у статусі гравців Суперліги вже здобули «золото»

Вінницькі професійні волейболістки вже заявили про свою спроможність змагатись на найвищому рівні. Щойно вони завоювали статус спортсменів Суперліги, як вже здобули «золото» на VII Всеукраїнському турнірі з волейболу у Тернополі. Про це Інформаційній Вінниччині розповіла головна тренерка жіночої волейбольної команди медичного університету Юлія Якушева.

«Дійсно, ми дуже вдало цьогоріч виступали. Можемо пишатися нашої командою. Крім того, ми є єдиною професійною жіночою волейбольною командою на Вінниччині. Тому нам дуже потрібно втриматись у Суперлізі. Це ж імідж вінницького спорту», - наголошує Юлія Іванівна.

За її словами, шлях у Суперлігу жіноча команда пройшла досить непростий. У чемпіонаті України команда не програла жодної гри, але для автоматичного потрапляння в Суперлігу не вистачило балів. Тому довелось грати й перехідні ігри. З цим волейболістки впорались достойно: знову перемагали.

«Наразі у нас завдання номер один – втриматись у Суперлізі, - підкреслює тренерка. - Але все ускладнюється, тому що на даний момент у нас немає спонсора. Зрозуміло, що зараз спортивні змагання вимагають великих вкладень. Це і транспорт, і проживання, і харчування. І решта усіляких витрат. У нас немає ні свого масажиста, ні інших спеціалістів, які повинні дбати про здоров’я спортсменок. Обходимось своїми силами. Робимо все, щоб нашим дівчатам було комфортно».

Юлія Іванівна зазначає, що наступного року «Медуніверситет-ШВСМ» святкуватиме 30-річчя.

«У нас лише з 2016 року з’явилось п’ять майстрів спорту. Наша команда дуже потужна. Ми й надалі можемо захищати честь Вінниччини на найвищому рівні. Цього року нам дуже допоміг директор Школи вищої спортивної майстерності Андрій Корнійчук. Тренуємось ми на базі медуніверситету, тому вдячні й його ректору Василю Морозу. Також звернулись до заступниці голови Вінницької обладміністрації Наталі Заболотної. Вона пообіцяла підтримати команду. Сподіваємось, що все у нас налагодиться і ми знову виступатимемо від Вінницької області. Щоб всі знали, як добре у нас розвивається спорт і як зацікавлені на Вінниччині підтримувати професійні команди», - підсумувала Юлія Якушева.

Довідково:

Якушева Юлія Іванівна, старший викладач Вінницького національного медичного університету, кандидат біологічних наук, майстер спорту з волейболу.

Народилась 04.04.1973 року в м. Калинівка Вінницької області.

Закінчила Вінницький державний педагогічний інститут в 1995 році. З 1995-1997 р.р. – гравець команди «Галичанка» м. Тернопіль.

У 1999 р. – член збірної студентської команди Університету в Іспанії.

З 2003 – 2004 р.р. гравець команди «Імпульс» м. Волгодонськ.

2004 – 2007 р.р. гравець команди «Северодончанка» м. Северодонецк.

2006 р. – бронзовий призер Чемпіонату України з волейболу серед команд Суперліги.

2009 – 2010 р.р. – срібний призер Чемпіонату України з волейболу серед команд Вищої ліги. Гравець команди «Медуніеврситет-Кряж» м. Вінниця. З 2014 року головний тренер і діючий гравець «Білозгар-Медуніверситет». 22.04.2017 р. команда «Білозгар-Медуніверситет» стала срібним призером Суперліги України.

З 2010 року – працює на кафедрі фізичного виховання та ЛФК ім. М.І.Пирогова. 1 липня 2016 року захистила кандидатську дисертацію на тему «Особливості показників центральної гемодинаміки в залежності від параметрів будови тіла волейболісток різного амплуа» за спеціальністю нормальна анатомія. Науковий керівник: доктор біологічних наук, професор Сарафинюк Л. А., завідувач кафедри фізичного виховання та ЛФК ВНМУ ім. М.І. Пирогова.

Тренер збірної жіночої команди університету з волейболу.

Нагадаємо, вінницька пауерліфтерка Мар’яна Шевчук завоювала золоту медаль на Паралімпіаді.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото надані Юлією Якушевою

Читайте також