menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«ЄС підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно»: результати саміту Україна-ЄС

07.02.2023 16:30

ЄС відмічає прогрес у інтеграції України в європейську родину

Вчора Президент України Володимир Зеленський, президент Єврокомісії Урсула Фон Дер Ляєн та президент Європейської ради Шарль Мішель зустрілися в Києві для обговорення подальших кроків для євроінтеграції України. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на сайт EU Neighbours East.

Представники ЄС заявили про готовність підтримувати подальшу європейську інтеграцію України. ЄС ухвалить рішення щодо подальших кроків, коли всі умови, зазначені у висновку Єврокомісії, будуть повністю виконані. Україна підкреслила свою рішучість щодо виконання необхідних вимог для якнайшвидшого початку переговорів про вступ. ЄС визнав значні зусилля, які продемонструвала Україна, незважаючи на війну.

Євросоюз також обов’язався надавати постійну підтримку в межах поточних проєктів і програм. ЄС привітав приєднання України до програм ЄС CUSTOMS і FISCALIS, асоціацію з Horizon Europe, Євратом, Цифровою Європою та Програмою єдиного ринку ЄС, а також участь в Органі європейських регуляторів електронних комунікацій.

Сторони обговорили шляхи подальшої підтримки України та посилення колективного тиску на Росію з метою припинення її агресивної війни та виведення військ з України. ЄС заявив, що готовий продовжувати посилювати обмежувальні заходи в тісній координації та співпраці з глобальними партнерами, одночасно забезпечуючи їх ефективне впровадження й запобігаючи обходу санкцій. ЄС також посилить роботу щодо використання заморожених активів Росії для підтримки відновлення України та з метою надання відшкодування відповідно до законодавства ЄС і міжнародного права.

«ЄС підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно», – говориться у спільній заяві.

Загальна допомога Україні, обіцяна як на рівні ЄС, так і на рівні держав-членів, становить майже 50 млрд євро. Це, зокрема, фінансова, гуманітарна, екстрена, бюджетна й військова підтримка. Це також включає зобов’язання надати до 18 млрд євро для короткострокової фінансової допомоги ЄС, фінансування нагальних потреб України й відновлення критичної інфраструктури до 2023 року. Додаткові 10 млрд євро було виділено на підтримку біженців. Україна привітала першу виплату в розмірі 3 млрд євро, яка сприяла зменшенню гострої потреби в ліквідності на початку року.

Читайте також, вони не бачили один одного рік: на Вінниччині військовий одружився при свічках.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: dw.com

Читайте також