menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Юні футболісти виборювали перемогу на «Кубку восьми» у Вінниці (ФОТО)

01.04.2024 13:20

Турнір футболу «Кубок восьми» завершився

Вчора уВінниці завершився турнір з футболу «Кубок восьми» для юнаків 2013 року народження. В змаганнях взяло участь близько 140 учасників. Команди приїздили з Житомира, Бердичева, Кременчука, Хмельницького та Вінниці. Юні спортсмени показали хорошу гру та мали змогу здобути не тільки спільну перемогу команди, а ще й отримати звання кращого гравця та подарунки. Повідомляє I-VIN.INFO.

Загалом турнір проходив з 30 по 31 березня. Він присвячений популяризації футболу як Олімпійського виду спорту, підтримці Олімпійської Збірної України з футболу на Олімпійських Іграх у Парижі у 2024 році та популяризації та розвитку дитячо-юнацького футболу. Чимало гостей були присутні на турнірі. Серед них і виконавчий директор відділення Національного олімпійського комітету у Вінницькій області Сергій Пліхта, який відзначив потужну підтримку дітей від їхніх батьків.

«Коли виникла ідея створити масовий захід з футболу, у нас було бажання зробити свято для дітей. Нам було важливо, аби кожна дитина пішла звідси з подарунками, медалями та відчула позитивні емоції. Цей турнір унікальний, бо він вперше присвячений Збірній Україні з футболу, яка кваліфікувалася на Олімпіаду у Франції. Це перша наша кваліфікація. Вважаю, що завдяки такій підтримці нашим футболістам буде набагато легше і краще виступати, представляти Україну», - зауважив Сергій Пліхта.

Для кращих гравців у подарунок давали футболки, на яких залишили свій автограф футболісти-професіонали – Михайло Мудрик, Віталій Миколенко, Георгій Судаков. Їх для дітей привіз голова Громадської спілки «Вінницька обласна асоціація футболу» Ірек Гатауллін.

«Я вже 32 роки їжджу на змагання з національною збірною в офіційній делегації. І цього разу також був на матчі. Спілкувався з гравцями до і після гри. Це було дивовижно. Близько 30 тисяч людей вболівали за команди наживо на стадіоні у Польщі, а більшість з них – це українці. Перемога нашої збірної – це перемога держави, керівництва, тренерів та ЗСУ», - зазначив Ірек Гатауллін.

Кращими гравцям стали:

З команди «Джуніор» (Вінниця) – Андрій Бондар;

ДЮСШ (Бердичів) – Даниїл Думський;

«Прем’єр Нива» (Вінниця) – Володимир Воробйов;

«Полісся» (Житомир) – Адам Кулмалієв;

«Нива» (Вінниця) – Андрій Чемерський;

«Ягуар» (Кременчук) – Ярослав Прокопчук;

«Балкани» (Вінниця) – Матвій Солод;

«Мрія» (Хмельницький) – Іван Козачок.

Кращим нападником турніру визнали Мартинюка Максима з команди «Балкани», який забив 5 голів. Кращий напівзахисник турніру – Вадим Ткаченко з команди «Прем’єр Нива». Кращим захисником турніру ставМаксим Маковський з команди «Мрія». Кращим воротарем турніру визнали Нікіту Зальотіна з команди «Полісся». Кращим гравцем турніру визнали футболіста з команди «Джуніор» - Дениса Французова.

Отож, команди розділили наступні місця:

1 місце – «Джуніор» (Вінниця).

2 місце – «Прем’єр Нива» (Вінниця).

3 місце – «Мрія» (Хмельницький).

4 місце – «Балкани» (Вінниця).

5 місце – «Полісся» (Житомир).

6 місце – «Ягуар» (Кременчук).

7 місце – «Нива» (Вінниця).

8 місце – ДЮСШ (Бердичів).

Нагадаємо, на один день Вінниця стала столицею легкоатлетичного спорту.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак.

Читайте також