menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

З полону звільнили наймолодшого із захисників «Азовсталі» - вінничанина Назарія Гринцевича

22.09.2022 13:20

У полоні захисник України був понад чотири місяці

З полону звільнили наймолодшого із захисників «Азовсталі» — 19-річного вінничанина-парамедика Назарія Гринцевича. Відео з Назарієм, на якому він впевнено і спокійно відповідає на провокаційні запитання під час перебування в полоні, облетіло увесь світ. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на сторінку матері Назарія Маріанни Колос у Facebook.

Разом з побратимами захисник України «Грінка» три місяці тримав оборону на «Азовсталі». У полоні там був понад чотири місяці.

«У рідному місті військового чекає матір, а також дівчина, з якою боєць почав зустрічатися перед наступом на Маріуполь», - зазначають у телеграм-каналі «Вінниця інформує».

Ще у червні писали про те, що Назарію тільки виповнилося 19-ть і свій день народження він зустрів під час масивних обстрілів Азовсталі. Служити в Азов хлопець пішов минулого року, адже мріяв бути елітним військовим.

Його мати, Маріанна Колос, щодня переглядала відео з «ДНР-івських» ТВ, де показали її сина. На тих відео, Назарій популярно пояснює проросійським «ЗМІ», що вони військові української армії і чітко виконували наказ, бо знають, за що воюють.

«То есть, если бы в плен не сказали сдаваться, то вы продолжили бы?» – питає хлопця «ДНР-івська» «журналістка». На що наш Назарій відповів: «Я бы исполнял приказ. До последнего!».

Вона показувала в телефоні повідомлення від сина, яке він надіслав їй перебуваючи під бомбардуваннями на Азовсталі:

«Мені здається, що всі здраві тіпи розуміють, що смерть на полі бою краща. Та ще за свою країну», - написав Назар.

Та з нетерпінням чекала на повернення героїв України і наречена Назарія Катя, яка щодня читала від нього останнє смс:

«Маленька, в мене довго не буде зв’язку. Місяць, може більше. Чекай дома. Люблю».

Також повідомлялось, що батько Назарія також пішов захищати Україну. А сам хлопець проходив парамедичні курси, тому працював ще медиком. За це Президент України нагородив Назарія Гринцевича орденом «За мужність» ІІІ степеню.

Нагадаємо,військових з «Азовсталі» звільнили з російського полону.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:зі сторінки мами Назарія Маріанни Колос та телеграм-канал Вінницької ОВА





Читайте також