menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Закінчити спецоперацію за 10 днів та стратити усіх нелояльних»: британські аналітики оприлюднили початковий план росіян на цю війну

02.12.2022 19:40

Росіяни не змогли реалізувати військову перевагу у 12 до 1

Позавчора Британський Королівський об’єднаний інститут збройних сил опублікував ймовірний початковий план росіян на так звану «спецоперацію». За цим планом війська рф розраховували закінчити активні бойові дії за 10 днів а усю Україну захопити до серпня 2022 року. I-VIN.INFO, посилаючись на Цензор.нет, надає короткий огляд цієї статті.

На початку вторгнення армія рф створила на півночі від Києва угруповання, яке мало перед силами ЗСУ перевагу близько 12:1. Але все одно не змогла реалізувати перевагу.

Цей план ігнорував рішучий спротив сил оборони України та став повністю непридатним коли російські війська зустрілися із таким.

Росіяни розраховували, що українські урядовці втечуть або будуть захоплені, а командування ЗСУ відмовиться від присяги на вірність українському народу.

У перші дні вторгнення більшість генералів України отримали особисті повідомлення від російських воєначальників із закликом здатися і запевненнями, що росія нібито «не має наміру завдавати Україні жодної шкоди». Такі ж повідомлення отримали майже всі старші офіцери ЗСУ.

Також росіяни планували захопити та/або стратити усіх, хто був причетним до Революції Гідності.

Усе цивільне населення планувалося піддати процесу фільтрації та поділити на чотири основні категорії:

- непримиренні, які підлягають фізичній ліквідації;

- нелояльно налаштовані, яких можна переконати чи залякати;

- нейтральні, яких можна схилити до співпраці;

- повністю лояльні, готові співпрацювати.

Російські ФСБ та ВДВ навіть проводили тренування з захоплення та знищення людей, що належать до першої категорії.

«Помірно нелояльних» планували виявляти через поквартирні обходи і потім «обробляти» їх у фільтраційних таборах із залученням контррозвідки. Частину нелояльних планувалося депортувати до Росії, частину - використати для контролю за підпільним опором.

Нагадаємо, у Вінниці волонтери плетуть зимові маскувальні сітки для захисників.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: espreso.tv

Читайте також