menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Запеклий фінал чотирьох: найкращі юні волейболісти Вінниччини змагались за чемпіонський титул (ФОТО)

17.12.2023 13:45

В Браїлові пройшов фінал Обласних спортивних змагань «Олімпійська надія»

Партнерська публікація

Волейбол був та залишається одним з найпопулярніших видів спорту на теренах Вінниччини. Особливо цим видом спорту в нашій області захоплюється молодь. Позавчора, 15 грудня, у селищі Браїлів Жмеринського району Вінницької області пройшов фінал Обласних спортивних змагань «Олімпійська надія» серед юнаків 2009 року народження. Майбутні зірки українського волейболу в цей день показали свій потенціал, майстерність та жагу до перемог, повідомляє I-VIN.INFO.

Загалом, у змаганнях брали участь 17 команд. До фінального етапу Обласних спортивних змагань «Олімпійська надія», що проводила ВТО ВФСТ «Колос», потрапили команди з чотирьох громад: Жмеринської, Бершадської, Ямпільської та Вінницької. До цього фіналу команди пройшли непростий шлях, виборюючи місце в четвірці кращих під час відбіркових етапів.

У першому матчі, в рамках цього фіналу, зустрілись команди Жмеринської та Бершадської громад.

«У нас травмувався основний пасуючий під час півфіналу і сьогодні він не зможе вийти на майданчик. Ще один наш сильний гравець захворів. До цього важливого протистояння команда підходить не в топовій своїй формі, але впевнена, що всі хлопці будуть старатися наповну», - розповідає перед першим матчем тренерка жмеринської команди Світлана Мікосянчик.

За підсумками цієї зустрічі перемогу із рахунком 2:0 здобула команда Бершадської громади.

«На другому, півфінальному, етапі змагань ми вже грали між собою, але поступились команді Ямпільської громади, яка сьогодні також грає в фінальному турнірі. Я вважаю, що це наш основний конкурент у боротьбі за перше місце. Під час минулої зустрічі команди йшли в рахунку партій очко в очко, але мої хлопці зробили декілька помилок під час подач і тому програли. Сьогодні ми маємо здобути реванш. Наші команди доволі рівні, тож це буде цікавий матч», - каже тренер бершадської команди Валерій Дунаєвський.

Наступними на майданчик вийшли команди Вінницької ОСДЮСШ та Ямпільської громади. Від результатів цього матчу залежало, хто гратиме проти Бершаді за перше місце, а хто зіграє проти Жмеринки за «бронзу».

«На жаль, після важких попередніх етапів, до фіналу наша команда підходить не в найкращому складі. У нас випало кілька хороших гравців через травми та хвороби. Один з них, буквально сьогодні, прокинувся з температурою. Команді, дійсно, бракує досвіду, ми мало грали в попередніх сезонах через пандемію коронавірусу та початок повномасштабної війни. Прогнозувати щось важко, але хлопці явно налаштовані на перемогу», - зазначає тренер вінницької команди Володимир Хом’як.

Отримати бажану перемогу команді з Вінниці так і не вдалось, хоча в другій партії вони були дуже близькі до цього. В цьому поєдинку вінничани вели із рахунком 23:19, проте віддали камбек своїм суперникам з Ямполя.

«Після гри проти вінницької команди я сварив хлопців в роздягальні. Вони хоч і перемогли, але не показали тієї боротьби, з якою вони зможуть виграти сьогоднішній фінал. Я не побачив у команди бажання перемагати. Сподіваюсь, вони почули мої слова і до фінального поєдинку підійдуть зарядженими. Бершадська команда дуже збалансована, і вони точно вмотивовані відігратися після того, як ми виграли у них на другому етапі. Якщо у моєї команди є бажання виграти це заключне протистояння і гравці нарешті прокинуться, то вони його виграють. Побачимо все на майданчику», - каже перед фінальною грою тренер ямпілської команди Юрій Махновецький.

Вирішальній грі за перше місце між командами Ямполя та Бершаді передував поєдинок за бронзові медалі між команди Вінницької та Жмеринської громад. В цьому матчі сильнішими виявились жмеринчани, які змогли впевнено перемогти своїх суперників з обласного центру із рахунком 2:0.

Фінальний спортивний двобій ямпільської та бершадської громад обіцяв бути цікавим, надзвичайно напруженим та емоційним.

Насправді, таким він і виявився, адже перша партія гри пройшла у доволі рівній грі, а його переможець визначався на «більше-менше». Перемогу в цьому ефектному протиборстві здобула команда бершадської громади.

Здавалося, що переможець першого раунду забере собі перемогу в усій грі, адже позитивні емоції бершадчан від такої складної перемоги та розпач ямпільських волейболістів від поразки в першій частині гри із таким близьким до перемоги рахунком точно вплинули б на моральний стан обох команд. У підсумку так і сталося. Друга партія, злагоджена командна гра, своєчасні настанови тренера - і бершадські юнаки впевнено забрали собі другу партію. Таким чином, саме вони стали переможцями Обласних спортивних змагань «Олімпійська надія» ВТО ВФСТ «Колос» серед юнаків 2009 року народження.

Місця у фінальному етапі цих змагань розподілилися наступним чином:

1 місце – команда Бершадської громади;

2 місце – команда Ямпільської громади;

3 місце – команда Жмеринської громади;

4 місце – Вінницька ОСДЮСШ.

Призери та переможці змагань отримали грамоти, медалі, кубки, волейбольні м’ячі та цінні призи від партнера Вінницької спортивної організації «Колос» - Благодійного фонду «МХП-Громаді».

Особливі слова вдячності за сприяння в проведенні фіналу обласних змагань організатори висловили Жмеринський міській раді в особі очільника громади Вадима Кожуховського, депутату Жмеринської міської ради Валерію Резиденту, директору Жмеринської ДЮСШ Володимиру Саволюку та завідувачу спортивним комплексом «Авангард» Олександру Сіваку.

«Дуже важливо, що ці змагання відбулись в наші складні часи. Ми довго думали, чи варто проводити такі змагання. Сьогодні, побачивши вашу майстерність та ваш рівень гри, ми всі зрозуміли, що це того вартувало. Я хочу подякувати усім учасникам змагань та їхнім тренерам за те, що ви своїм прикладом показуєте, що українці мають бути сильними та здоровими, адже тільки так ми зможемо відбитись від свого ворога зараз та захищати нашу країну в майбутньому», - зазначив під час церемонії нагородження голова ВТО ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк.

Читайте також, кореспондентка I-VIN.INFO перемогла у Всеукраїнському конкурсі спортивних журналістів.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також