menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Застосунки для обробки фотографій збирають персональні дані»: думка експерта з кібербезпеки

02.08.2023 17:15

Як розваги можуть призвести до витоку персональних даних в інтернет

У зв’язку із великою популярністю голлівудського фільму «Барбі», що вийшов нещодавно, злетіла популярність застосунків, які дозволяють обробляти фото в стилі всесвітньо відомої ляльки. Проте, використання таких додатків можуть нести серйозну загрозу. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на фейсбук-сторінку Internews Ukraine.

Експерт із цифрової безпеки ГО «Інтерньюз – Україна» Павло Бєлоусов виокремив такі тези про небезпеку застосунків для створення креативних фотографій:

Більшість осіб, що надали програмі власні фотографії й електронні адреси, ймовірно, не докладали зусиль для читання угоди користувача. Проте це обов'язково необхідно здійснити, особливо, якщо сервіс надається безкоштовно й не вимагає нічого від вас. Важливо з'ясувати, з якою метою він це робить і як саме планує використовувати ваші дані.

Ті, хто створюють фотографії у стилі Барбі, є фактично «модельними кроликами», на яких нейромережі навчаються й алгоритми вдосконалюються. Такі сервіси збирають мільйони зображень, які пов'язуються з електронними адресами. Щодо майбутнього цих даних — воно у руках розробників.

Згенеровані зображення можуть бути продані як база даних. Це є одним із потенційних сценаріїв, коли сервіс відкрито оголошує про свої плани щодо фотографій користувачів. І в разі, якщо він не захищений, зловмисники можуть легко проникнути в систему й викрасти всі дані.

«Люди не завжди адекватно оцінюють важливість цифрової безпеки порівняно з новими розвагами. Замість цього, вони мали б поздумати, чи варто ризикувати цифровою безпекою ради отримання чудових фото у стилі улюбленого героя», - зазначає Павло Бєлоусов.

Читайте також, чемпіон світу з Вінниці розповів про пауерліфтинг.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: взято з допису та bhub.com.ua

Читайте також