menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Збірна України з волейболу поступилась Словенії на чемпіонаті світу

08.09.2022 10:10

Матч з волейболу Україна-Словенія закінчився з рахунком 1:3.

Вчора, 7 вересня, о 22:00 за київським часом розпочалась гра чемпіонату світу з волейболу Україна-Словенія. Матч був максимально відповідальним та серйозним, адже як і для українців, так і для словенців це вперше грати на етапі чвертьфіналу. До того ж, переможець проходить у півфінал. Хоч на цьому етапі українські волейболісти не змогли вибороти перемогу, проте все ж показали хороші результати, які вже увійшли в історію. I-VIN.INFO розповість про цей матч.

У першому сеті українці задали прекрасний темп гри і закінчили з результатом 25:18 на свою користь. Тут наші спортсмени показали хороший блок під час атак суперників. Три успішних блоки на команду – два в активі капітана Олега Плотницького.

У другому сеті словенці виривалися з самого початку вперед. На цьому етапі збірна України теж вирівнювала рахунок. Під кінець другого сету команди дійшли до рахунку 24:24. Проте Словенія забрала собі ще 2 очки і зрівняла результати по сетам 1:1. У другому сеті на майданчик випустили із заміною Євгена Кісілюка, який з Вінниччини.

У третьому сеті свою перемогу здолала знову Словенія. На цьому етапі суперники почали агресивніше грати та тиснути на українців. Сет закінчився з рахунком 25:19.

У четвертому сеті українці намагалися зрівняти рахунок та витягнути гру на 5 сет. Тренер збірної України Угіс Крастіньш у тайм-аутах казав своїм підопічним, що вони втратили впевненість. Проте важливо боротись за кожен м'яч. На жаль, Словенія закінчила цю гру з рахунком 25:23 на свою користь і не поступилась українцям. Так і вдалось словенцям виграти матч з Україною на чемпіонаті світу з волейболу.

Хоч українська команда програла, проте показала найкращий результат в історії виступів на турнірі. Адже вперше пройшла на етап ¼ фіналу завдяки перемозі над Нідерландами.

У складі збірної України грали й вінничани: капітан Олег Плотницький, діагональний гравець Василь Тупчій та догравальник Євген Кісілюк, який вийшов на заміну у другому сеті. Вінничани здобували важливі очки для команди. Наприклад, Василь Тупчій продемонстрував рідкісний ейс, який привів до рахунку 19:12 на користь України. А потім своїм очком завершив перший сет. Далі Василя Тупчія було не зупинити цього вечора.

Олег Плотницький у своїй грі показав не тільки хороший блок, але й атаки. У четвертому сеті він з гравцем Семенюком намагався скоротити перевагу суперника 22:17. Проте Словенія взяла третю поспіль партію 25:23.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: FIVB

Читайте також