menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Згоріло 95 індиків»: фермер про пожежу в селі на Вінниччині

03.11.2021 16:40

Віталій Кривоніс продає частину овець через збитки на фермі

У селі Козинці Турбівської селищної громади Вінниччини трапилась пожежа на фермі. У будівлі, що загорілась, перебували вівці та індики. Це сталось 31 жовтня о 4:30 ранку, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Начальниця відділу комунікацій Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Анна Олійник розповідає: «Відкрито кримінальне провадження по частині II статті194(«Умисне знищення або пошкодження майна»). Про пожежу повідомив орендар ферми, де вирощували овець та індиків. Наразі відомо, що згоріла частина птиці та приміщення. У рамках провадження будуть з’ясовувати, чи загоряння трапилось шляхом підпалу, чи можливо це було самозагоряння, адже охоронець буржуйкою опалював приміщення. Слідчі вилучили рештки задля проведення експертизи».

За словами фермера Віталія Кривоніса, його охоронця побили і він перебуває у лікарні з численними переломами та струсом. Охоронець потребує лікування, тому фермер продає частину овець. Згорів дах, а через велику кількість тюків соломи та сіна поруч з ним, загоряння швидко поширилося. Тому згоріло все майно, а також приблизно 95 індиків – усі, що були на фермі. Із тварин залишилось близько 110 овець-самок романівської породи. Загальна сума збитків коливається від 600 до 700 тисяч гривень.

Як з'ясувалось, охоронець не писав у поліцію заяву про побиття. Тому його ще будуть опитувати, де він отримав тілесні ушкодження.

Він додає: «Наша ферма лише розпочала свій розвиток. Разом зі мною працюють й інші мої колеги. Це, для прикладу, і офіцери АТО/ООС, які хотіли б зробити у Козинцях реабілітаційний центр. Вже є й інвестиції. Проблема лише в дооформленні землі, адже це господарство було розпайоване і, відповідно, ці майнові сертифікати варто скупити. Ми почали цим займатись, аби отримати землю в оренду. Таким чином,наша опорна точка інвестицій–цеферма».

Нагадаємо, Вінниччина запрошує на «олімпіаду» агроінновацій.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: з вільних джерел


Читайте також