menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Жіночий клуб для рідних захисників відкрили у Вінниці

09.04.2024 12:00

Для жінок та дівчат проводять різноманітні заходи

У Вінниці відкрили жіночий клуб «Сила Поділля» – проєкт для дівчат і жінок, чиї близькі та рідні захищають Батьківщину. Також організатори запрошують на свої заходи переселенок, які через війну вимушені були покинути свої домівки. В клубі проводять різноманітні заходи, тренінги, майстер-класи. I-VIN.INFO детальніше дізнався про особливості проєкту.

Засновниці клубу – Юлія Романовська та Ірина Білоус, які стали переможницями у хакатоні HALLI 2.0. Саме завдяки цьому хакатону жіночий клуб «Сила Поділля» здобув щиру підтримку та потужні можливості для всебічного розвитку.

Юлія Романовська, яка в 2014 році переїхала до Вінниці з Луганщини є доцентом Вінницького торговельно-економічного інститут ДТЕУ, а з 2022 р. – волонтеркою ГО «Джерело Надії». На своєму досвіді вона знає, як бути переселенкою та будувати життя з чистого аркушу.

Ірина Білоус, юристка, доцент кафедри права Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, після 24 лютого 2022 року стала волонтеркою у Вінницькому аналітично-просвітницькому центрі «Ветеранський простір», де стала надавати юридичні консультації військовослужбовцям та їх родинам.

 «На початку війни було багато запитів з надання юридичних консультацій. Вирішила, що залишусь і надалі у Ветеранському просторі як волонтерка-адвокатеса, та буду надавати консультації  військовослужбовцям та їх родинам. Сама ідея створити проєкт та податися на хакатон HALLI 2.0 виникла під час роботи волонтерками як у мене, так і Юлії. Адже запити від людей накопичувалися в різних напрямках. Вирішили з колежанкою Юлією створити проєкт, який буде пов'язаний із допомогою дівчатам та жінкам чиї рідні захищають Батьківщину», - каже Ірина Білоус.

Додає, що у їхньому клубі прагнуть не тільки надавати юридичні консультації,  а проводити серії різних тренінгів із фінансової грамотності,  всебічного розвитку, психоемоційного розвантаження тощо. Як зазначила Юлія Романовська, родзинкою цього клубу є проведення одночасних заходів для матусь, сестер і дружин та їхніх діточок. В той час поки жінки мають змогу опановувати психологічні практики, їхні дітки зайняті цікавими майстер-класами.

«Ми прагнули створити атмосферне місце для розвитку дівчат і жінок. Щоб вони мали змогу покращити свої правові, фінансові та комунікативні навички. Також працювали над створенням програм та заходів для підтримки й наставництва для жінок, які мають намір підвищити свою фінансову компетентність з урахуванням індивідуальних потреб та можливостей», - каже Юлія.

Під час втілення проєкту команда з 10-15 дівчат систематично засвоювала знання з фінансової та правової грамотності. Також  до цієї команди доєднали ще 7-10 жінок, які приєднувалися на окремі майстер-класи та тренінги за потребою. Після завершення такого курсу для учасниць проєкту було розроблено дорожню карту, яка враховує особисті цілі, навички та досвід дівчат.

Олена Стефашина – мати військовослужбовця, який захищав Маріуполь. Вона теж є однією з учасниць цього проєкту. Найбільше їй сподобався майстер-клас з флористики.

«На цьому заході все було цікавим. У нас був однаковий набір квітів, проте кожна з нас зробила свій букет. А взагалі, участь у цьому проєкті дала мені й психологічну підтримку. Тут познайомилась з дівчатами, з якими маю однакові проблеми. Ми можемо обговорювати ці проблеми та ділитися наболілим. У клубі мені дуже подобається комфортна атмосфера. Важливою є юридична підтримка, яка теж дуже актуальна для багатьох жінок. Також хочу зазначити, що мені було запропоновано напрями мого власного фінансового розвитку. А саме отримала допомогу щодо зміни моєї професії», - запевняє пані Олена Стефашина.

Загалом, проєкт «Сила Поділля» спрямований на підвищення рівня освіти та професійного розвитку жінок, підтримку підприємницьких навичок серед жінок, а також збільшення ролі жінок у прийнятті важливих рішень у місцевій громаді. Також у реалізації проєкту підтримали партнери Вінницький аналітично-просвітницькому центр «Ветеранський простір», Благодійний фонд «НЕСКОРЕНІ.ЮА», Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ.

Нагадаємо, виставку в пам'ять про загиблих спортсменів відкрили у Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Світлана Пустовіт.

 

Читайте також