menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Жовто-блакитна Ейфелева вежа та знищений російський танк у Берліні: по всьому світу пройшли акції підтримки до річниці російського вторгнення (ФОТО)

25.02.2023 13:45

Весь цивілізований світ підтримує Україну

Вчора, з нагоди річниці з початку повномасштабної війни росії проти України, небайдужі та вільні люди по всьому світу вийшли на акції солідарності з Україною. росіяни казали, що світ втомився від України, а світ показав, що він втомився від несправедливості, повідомляє I-VIN.INFO.

Париж

У Парижі під час урочистої церемонії за участі міської голови Анн Ідальго підсвітили Ейфелеву вежу.

Лондон

У Лондоні в український прапор перетворили проїзну частину перед російським посольством.

Також зі столиці Великобританії дійшла така світлина.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак з дружиною у синьо-жовтому вбранні стоять біля посла України Вадима Пристайка з дружиною та українськими військовими під час хвилини мовчання.

461 паперовий янгол звисає зі стелі в українському католицькому соборі в Лондоні. Кожен янгол символізує дитину, яка загинула через війну. Екс-прем'єр Борис Джонсон, якого президент Зеленський назвав «справжнім другом України», разом із мером Лондона Садіком Ханом запалив свічку в соборі.

Берлін

У Берліні навпроти посольства Росії в Німеччині поставили підбитий російський танк T-72 як «символ падіння Росії».

Біля підбитого танка стоїть активіст з крилами і плакатом: «Якщо Путін перестане боротися, то війна закінчиться. Якщо Україна перестане боротися, то Україна перестане існувати».

Варшава

У Варшаві в п’ятницю вечері декілька тисяч людей у першу річницю повномасштабного вторгнення росії в Україну зібралися під посольством росії. Люди тримали в руках прапори України, Польщі, біло-червоно-білі прапори незалежної білорусі та численні плакати проти російської агресії.

Нью-Йорк

На знак підтримки України засвітили кольорами українського прапора і будівлю The Empire State Building у Нью-Йорку.

Стамбул

У Стамбулі 24 лютого відбулася акція проти російської агресії, а в Анкарі, біля будівлі посольства України, відкрили виставку світлин «Рік незламності». Також в Анкарі відбулася спільна молитва християн та мусульман за тими, хто загинув, захищаючи Україну, та тими, хто втратив життя внаслідок землетрусів 6 лютого на південному сході Туреччини.

Белград

Три тисячі людей вийшли на мітинг на підтримку України в столиці Сербії, яка вважається надійною союзницею росії.

Алмати

Акція пройшла і в казахському Алмати, де квіти та прапори клали до пам'ятника українському поету Тарасу Шевченку.

Прага

У столиці Чехії Празі люди вийшли на головну площу міста, висловлюючи свою підтримку Україні у війні з Росією.

Сеул

У Сеулі 24 лютого, з нагоди річниці повномасштабної війни росії проти України, відкрили фотовиставку «Рік стійкості», організовану Посольством України та Представництвом ЄС в Республіці Корея.

Сідней

У Австралійському місті підсвітили кольорами українського прапору легендарну Сіднейську оперу. Також у місті пройшли мітинги на підтримку України.

В той час, як Україну підтримують у мільйони людей з найрозвинутіших та найдемократичніших країн з усіх континентів, росію підтримують два з половиною диктатори, які бажають отримати лише зброю та дешеві корисні копалини з болот. Різниця в рівні підтримки очевидна. І те, що цивілізований світ знає, на чиїй стороні правда – очевидно також. Вчорашні акції показують, що світ не втомився від України – світ, скоріше, втомився від росії.

Читайте також, «Бавовна, мопєд та орки»: які нові терміни «подарувала» нам війна.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: bbc.com, suspilne.media, amp.dw.com, Reuters, ukrinform.ua

Читайте також