menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Знову втрати: Вінниччина оплакує п’ятьох захисників

04.10.2023 17:15

Вічна пам’ять загиблим героям

Захищаючи Україну, на передовій загинули п’ятеро воїнів з Вінницької області: Михайло Богачук, Віктор Шатковський, Павло Бевз, Валерій Борсук та Микола Провізон, повідомляє I-VIN.INFO.

Страшна звістка про втрату захисника надійшла в Оратівську громаду... Підтвердилась інформація про загибель Героя-Захисника Богачука Михайла Михайловича. Військовий загинув під час виконання бойового завдання, захищаючи свою державу від окупантів, повідомляє Оратівська селищна рада.

Богачук Михайло Михайлович народився 8 серпня 1976 року. Проживав у селі Якимівка (колишня Правилівка). У Михайла залишилась дружина, донечки та син.

«Усією громадою висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким Захисника, який поклав своє життя, оберігаючи нашу Вітчизну. Усі деталі про зустріч траурного кортежу та церемонію прощання повідомимо згодом», - зазначають в Оратівській селищній раді.

Сумна звістка надійшла до Барської громади. у боях за Україну загинув військовий Віктор Шатковський. Про це повідомила Барська міська рада.

Сьогодні, 4 жовтня, воїна проводили в останню путь.

Об 11.00 за Віктором Шатковським пройшла служба в рідній домівці Героя у селі Митки.

Сьогодні вінничани проводжають на вічний спочинок ще одного Захисника. Павло Бевз з початком повномасштабного вторгнення служив у лавах військової частини 3028 Національної гвардії України. Був відданим справі захисту Батьківщини, справжнім патріотом. Війна обірвала життя воїна 27 липня 2023 року в бою поблизу села Роботине Запорізької області. Герой назавжди залишився 26-літнім. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Народився Павло Бевз 30 квітня 1997 року у Вінниці. Навчався у 31-й школі, а далі у ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище». Після чого пішов на службу до Нацгвардії, паралельно здобув освіту в Київському інституті Національної гвардії України. Мав досвід боротьби із ворогом в зоні ООС на сході країни, тож коли розпочалось повномасштабне вторгнення відразу приєднався до своїх побратимів на передовій.

«Павлик відмовився від посади та пішов на фронт у званні старшого лейтенанта. Прагнув бути там, де точиться жорстока боротьба з ворогом. Хотів стояти до кінця зі своїми друзями, – розповідає мама Героя Євгенія Олександрівна. – Він був щирий, відкритий, душею будь-якої компанії, любив життя та свою кохану дівчину, якій зробив пропозицію руки та серця. Молодята готувалися до весілля, але все перекреслило повномасштабне вторгнення. Син поїхав на фронт, а наречена залишилась чекати… Війна відібрала у нас єдину дитину, нашу гордість, найкращого сина…»

На Вінниччині попрощалися з Героєм-прикордонником полковником Валерієм Борсуком. Про це повідомляє Могилів-Подільський прикордонний загін.

У Могилів-Подільському провели в останню путь військовослужбовця Донецького прикордонного загону полковника Валерія Борсука. Він загинув під час виконання бойового завдання в Маріуполі у квітні 2022 року.

Загибель воїна-прикордонника принесла невимовний біль не лише його рідним, а й друзям, колегам по службі. Довгий час вони очікували можливості віддати останні почесті герою. Довгим і трагічним виявився шлях воїна до рідного дому…

Уродженець Миколаївщини, Валерій Борсук у 2003 році закінчив вищий прикордонний навчальний заклад й розпочав військову кар’єру офіцера-прикордонника. За роки багаторічної служби офіцер бездоганно та сумлінно виконував службовий обов’язок, докладав максимум знань та вмінь у справу охорони державного кордону України. Майже 16 років військової служби пройшли у Могилів-Подільському прикордонному загоні. З 2021 року Валерій проходив службу у Донецькому загоні. Прикордонник з першого дня вторгнення став до оборони міста Маріуполь. В надважких умовах разом з побратимами героїчно боронили займані позиції, самовіддано тримали оборону та відбивали ворожі наступи.

9 квітня 2022 року полковник Борсук у черговому бойовому протистоянні з російським окупантом отримав поранення несумісне з життям.

Понад рік рідні вважали його безвісти зниклим та жили в неспокої та очікуванні. Попри все - сподівалися на диво. На жаль, реальність війни надто жорстока…

«Він був справжнім офіцером, мужньою, рішучою і водночас доброю, надзвичайно світлою людиною. Це був справжній товариш, який завжди прийде на допомогу»,- згадують колеги по службі.

3 жовтня 2023 року, до свого рідного дому «на щиті» повернувся захисник України Провізіон Микола Володимирович. Про трагічну звістку інформують в Хмільницькій міській раді.

Миколі Володимировичу було лише 25 років, служив солдатом 2 самохідного артилерійського дивізіону в/ч А1619. Його життя обрівалося 26 серпня 2023 року поблизу населеного пункту Сергіївка Донецької області.

Читайте також, екологічне лихо на Вінниччині: у водосховищі стався масовий мор червонокнижної риби.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінок громад

Читайте також