menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Наука - це вона»: за кордоном популяризують українських жінок-вчених

29.10.2021 10:10

Відбулося урочисте відкриття виставки 26 жовтня

Експозиція з популяризації досягнень українських жінок-науковців у світі, ґендерної рівності та мотивації молоді займатися наукою пройшла у Посольстві України в Королівстві Бельгія. Про це повідомляєІнформаційна Вінниччиназ посиланням наорганізаторів.

«Окрім пізнавальної, виставка має виховну функцію. Нас турбує гендерний дисбаланс у науці та падіння популярності технічних дисциплін серед українських школярок. Тому варто підвищити впізнаваність українських учених-жінок, які можуть бути взірцем наслідування для школярок», – зазначає проєктна менеджерка STEM is FEM Поліна Бойчук.

Під час художньої виставки, відвідувачі мали змогу послухати про життя й наукову діяльність 12 видатних українських науковець. Науковиці були зображені на стилізованих портретах, що відображають галузь науки, у якій вони досягли успіху. Про ці успіхи розповідають дванадцять есе.

Ініціатор проєкту, засновник та інвестор технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв зазначає: «У свідомості більшості людей наука все ще має чоловіче обличчя. Історія світової науки нерозривно пов’язана із жінками. Тому аби показати це світові, ми хочемо показати приклад – більше десятка українських жінок-учених, чия самовіддана праця зробила та робить важливий внесок у світовий прогрес».

Довідково:

Перша презентація проєкту відбулась 10 червня у Києві. Згодом це були Маріуполь, Львів, Полтава, Кривий Ріг та інші міста. Першим закордонним містом, що побачив експозицію, став Берлін. А вже у Брюсселі виставку вперше приймають в українському посольстві закордоном.

Нагадаємо,у Вінниці відкрили перший центр «Життя в стилі ECO».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: надані організаторами


Читайте також